Ντάισελμπλουμ: Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αναγνώριση

Ευθεία επίθεση από τον Ντάισελμπλουμ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έμμεση αναγνώριση των συζητήσεων για τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup σύμφωνα με ξένα μέσα.

Συγεκριμένα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μέσω συνέντευξής του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, στέλνει το μήνυμα ότι η Αθήνα μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς τη χορήγηση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, ύψους 30-50 δισ. ευρώ.

Ουσιαστικά, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διέψευσε τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, ο οποίος είχε επισημάνει πριν από δύο ημέρες πως «έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών - μελών της Ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας». Ο Ολλανδός υπουργών Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης «απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης».

«Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας - Ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με χρηματικά ποσά» τόνισε.

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φρόντισε να εκφράσει με έμμεσο τρόπο τη δυσαρέσκεια του για τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας:

«Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν τα χρήματα να υλοποιήσουν».

H Ελλάδα χρειάζεται την προστατευτική «ομπρέλα» του προγράμματος στήριξης, ενώ μένουν πολλά να γίνουν ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική τηλεόραση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι δεν έχουν γίνει πολλά μέχρι στιγμής και ότι μένει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. «Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε απολύτως αναληθή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ. «Αυτό που έχουμε πει είναι πως όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια καλή συνεργασία Ελλάδας-Ευρωζώνης και εάν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το κοιτάξουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι για τα ποσά», είπε.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα