Νέα Δημοσκόπηση: Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση;

Τις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες αγκαλιάζουν με εμπιστοσύνη οι πολίτες οι οποίοι εκτιμούν ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και οι προγραμματικές δεσμεύσεις δεν αποκλίνουν, ενώ αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη συμφωνία - γέφυρα που υπεγράφη στο Eurogroup.

Σε έρευνα της Prorata για λογαριασμό του 105,5 στο Κόκκινο, η οποία διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο 27 - 28 Φεβρουαρίου, στο σύνολο της επικράτειας και αφορά την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από την πλευρά των πολιτών, υπάρχουν τα εξής ευρήματα:

Ποσοστό 68% εκτιμά πως οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών (το 78%), οι αγρότες σε ποσοστό 83%, ακολουθούν οι φοιτητές με 76% και οι νοικοκυρές με 75%.

Το 86% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά θετικά το κυβερνητικό έργο, ενώ και το 49% των ψηφοφόρων της ΝΔ, εκτιμά πως η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σκεπτικισμός παρατηρείται ως προς τη συμφωνία – γέφυρα που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ως «μάλλον θετική» την συμφωνία. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, «μάλλον θετικά» στέκεται το 58%, ενώ μόνο το 15% από αυτούς την χαρακτηρίζει ως «πολύ θετική».

Παράλληλα, το 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει ότι είναι «μάλλον θετική» η συμφωνία.

Το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι «σχετικά κοντά» και μόνο το 12% απαντά πως είναι «πολύ κοντά».

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα