Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ και το θρίλερ συνεχίζεται

 

Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, το κλίμα είναι πολεμικό μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, με τη δεύτερη να παραμένει αρνητική στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Εν μέσω της... εμπόλεμης κατάστασης ο Αλέξης Τσίπρας είχε έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε το θέμα των σκληρών διαπραγματεύσεων, μιας και η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στο αυριανό Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 4 το απόγευμα, ενώ προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του Σλοβάκου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν η χώρα μας θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη.  

Σε σχόλιό της για την αρνητική στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κυβέρνηση δίνει σκληρή απάντηση τονίζοντας ότι: "Η παρέμβαση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο σημερινό Euro Working Group, σχετικά με την επιστολή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ κινείται σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή από την τοποθέτηση του τελευταίου Eurogroup στις 16/2.
Ο χαρακτηρισμός της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (“Trojan horse”), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές!".

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα