Τσίπρας: Στον σωστό δρόμο για έντιμο συμβιβασμό και συμφωνία

Κρίσιμες συναντήσεις είχε στις Βρυξέλλες ο Ελληνας πρωθυπουργός. Το πρόγραμμά του στη βελγική πρωτεύουσα ξεκίνησε με το τετ α τετ με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντάνιελ Τουσκ και ολοκληρώθηκε με το ραντεβού με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Μάλιστα μετά το τέλος αυτής της συνάντησης έγιναν και κοινές δηλώσεις.

Ο κ. Σουλτς αφού δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος ότι «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για μία βιώσιμη λύση», πρόσθεσε ότι γίνεται κοινή προσπάθεια για να γίνει το βέλτιστο δυνατό και να βρεθεί μια κοινή συμφωνία.

«Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος τόνισε με νόημα: «Οι απλοί πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό και τώρα οι κατέχοντες, όσοι δηλαδή έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό θα πρέπει να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός στις δικές του δηλώσεις στάθηκε στους στόχους της κυβέρνησης που όπως είπε είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας του ελληνικού λαού και ο σεβασμός που μας έδωσε πρόσφατα ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα βρεθεί μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση για τους λαούς».

«Η ιστορία της ΕΕ είναι ιστορία διαφωνιών, αλλά στο τέλος της ημέρας επιτυγχάνονται συμβιβασμοί», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα