Με τον Σουλτς συναντάται ο Τσίπρας

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σουλτς ήρθε στην Αθήνα για να ανιχνεύσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Η στάση της κυβέρνησης στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο με τους Μάρτιν Σούλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ αντίστοιχα, συζητήθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, του Αλέξη Τσίπρα με τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιάνη  Βαρουφάκη και Γιώργο Σταθάκη.

Eν όψει της συνάντησης Τσίπρα - Σουλτς, κορυφαίες κυβερνητικές πηγές τονίζουν τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

- η αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και πρωτίστως η ανθρωπιστική κρίση «που προκλήθηκε από μία τοξική πολιτική»

- η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους και

- η προώθηση αμοιβαία επωφελούς πολιτικής που θα προωθεί την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συνάντηση της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου επισήμανε ότι «θα του παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο καθώς και πως θα απεμπλακεί η Ευρώπη από αυτή την κατάσταση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα