Με 10 υπουργούς και 4 υπερυπουργεία η νέα κυβέρνηση

Ενα Προεδρικό Διάταγμα που επιφέρει ριζικές αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και στη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, είναι η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης. Με το ΠΔ που κατατέθηκε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, , δημιουργούνται 4 υπερυπουργεία, στα οποία ενσωματώνονται οι υπηρεσίες 10 υπουργείων και μιας Γενικής Γραμματείας.  Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα αποτελείται από μόλις 10 υπουργούς, όπως είχε  εξαγγείλει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Στο νέο υπερυπουργείο  Εσωτερικών συγχωνεύονται  οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης  3) Δημόσιας Τάξης και 4) Μακεδονίας Θράκης.

 

Στο συνιστώμενο περυπουργείο Οικονομίας ενσωματώνονται  οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Ενα τρίτο υπερυπουργείο "Παραγωγικής Ανασυγκρότησης" δημιουργείται από τη συγχώνευση των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος- Ενέργειας  2) Αγροτικής Ανάπτυξης και  3) της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας

 

Συγχωνεύονται σε ένα  τα  υπουργεία: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Τα υπόλοιπα έξι υπουργεία που παραμένουν όπως είχαν, είναι τα: Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών,  Δικαιοσύνης, Εργασίας και  Υγείας.

 

Η  Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας  στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.

 

 

sofokleousin


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα