Εκλογές 2015: Πρόβα τζενεράλε, τα αποτελέσματα, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Στις 11 το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών μαζί με την υπεύθυνη εταιρεία θα πραγματοποιήσουν γενική πρόβα δοκιμής για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του υπουργού κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη και της Διοίκησης της Singular Logic θα διεξαχθεί η τελική γενική δοκιμή των συστημάτων για τις εκλογές και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

 

Στην καθιερωμένη πρόβα για τις εκλογές θα δοκιμαστούν όλα τα συστήματα μετάδοσης των αποτελεσμάτων ενώ θα επιβεβαιωθεί και η σωστή επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών με τους συναδέλφους τους στις Περιφερειακές Ενότητες. Κατά τη διάρκεια της γενικής δοκιμής γίνεται η αποστολή εικονικών αποτελεσμάτων από τις Περιφέρειες.

 

Αυτά συλλέγονται από τους Υπαλλήλους του Υπουργείου και αποστέλλονται στο data center της Singular Logic. Με αυτόν τον τρόπο καταγράφονται τα όποια προβλήματα, λάθη ή αδυναμίες έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

 

Την ημέρα των εκλογών

 

Τα αποτελέσµατα των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα συγκεντρωθούν σε κάθε νοµό (εκλογική περιφέρεια) από τις περιφερειακές Ενότητες της έδρας του,θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και µετά το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο -διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.

 

Το στρατηγείο της εταιρείας έχει στηθεί στον τρίτο όροφο του υπουργείου εσωτερικών όπου δεκάδες εργαζόμενοι της Singular Logic θα ασχοληθούν με την περισυλλογή των αποτελεσμάτων ανά την Ελλάδα. Μέσω κινητών τηλεφώνων και φαξ, θα λαμβάνουν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα και στη συνέχεια αφού συγκεντρώνονται στο κέντρο δεδομένων της Singulal θα προωθούνται και θα μεταδίδονται στα ΜΜΕ. Για την άμεση συλλογή των αποτελεσμάτων έχουν αποσταλεί στους εκλογικούς αντιπροσώπους 4.815 ειδικά κινητά τηλέφωνα (σύστημα SMR) προκειμένου να αποστείλουν κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.

 

Παράλληλα για πρώτη φορά το σύστημα της Singular Logic θα καταγράφει και τη σταυροδοσία σε όλες της Περιφέρειες της χώρας, με αποτέλεσμα το βράδυ της Δευτέρας να γνωρίζουμε και τους υποψήφιους που εκλέγονται.

 

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

 

Περίπου στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής θα γίνει γνωστή η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση της Singular Logic εκείνη την ώρα θα έχει συγκεντρωθεί το 10% των επίσημων αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

 

Πως γίνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης αποτελεσμάτων

 

Το αποτέλεσµα σε κάθε εκλογικό τµήµα συµπληρώνεται από το δικαστικό αντιπρόσωπο στο ειδικό προτυπωµένο έντυπο, µε όµοια αντίτυπα του οποίου εφοδιάζονται οι εφορευτικές επιτροπές,τα αρµόδια γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της έδρας του νοµού και όλοι οι ∆ήµοι της οικείας εκλογικής περιφέρειας (νοµού). Το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τµήµα, θα µεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασµών κοµµάτων ή συνασπισµών συνεργαζοµένων κοµµάτων ή µεµονωµένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νοµού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθως θα γίνει η µετάδοση του αποτελέσµατος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).

 

Ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής κάθε εκλογικού τµήµατος οφείλει, αµέσως µόλις τελειώσει τη διαλογή, να µεταδώσει µέσω του οικείου ∆ήµου µε FAX µέσω των ασφαλών γραµµών του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας του νοµού, στον οποίο υπάγεται το εκλογικό τµήµα, το αποτέλεσµα της διαλογής των ψήφων υπέρ των συνδυασµών των αυτοτελών κοµµάτων, των συνασπισµών κοµµάτων ή µεµονωµένων υποψηφίων.

 

Εάν η µετάδοση µε fax δεν καταστεί δυνατή, αυτή γίνεται µε κάθε άλλο πρόσφορο µέσο. Για τα αµιγή εκλογικά τµήµατα ετεροδηµοτών, στα οποία θα ψηφίσουν εκλογείς που προέρχονται από διαφορετική εκλογική περιφέρεια από εκείνη στην οποία έχει συσταθεί το ειδικό εκλογικό τµήµα, τα υπέρ συνδυασµών και µεµονωµένων υποψηφίων αποτελέσµατα καθώς και τα αποτελέσµατα υπέρ των υποψηφίων θα µεταδοθούν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, χωρίς καµία καθυστέρηση µε την ίδια διαδικασία µέσω του οικείου ∆ήµου (δηλαδή µε FAX µέσω των ασφαλών γραµµών του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, και αν αυτό δεν είναι δυνατό µε κάθε άλλο πρόσφορο µέσο), στη βασική εκλογική περιφέρεια στην οποία ανήκουν οι εκλογείς αυτοί.

 

Εποµένως, οι Περιφερειακές Ενότητες πρέπει να ανταλλάξουν µε τους ∆ήµους, στους οποίους θα συσταθούν αµιγή εκλογικά τµήµατα των ετεροδηµοτών τους, πληροφορίες για τους αριθµούς FAX, µε τους οποίους θα γίνει η µετάδοση των αποτελεσµάτων (αριθµός FAX αποστολής και αριθµός FAX λήψης).

 

Για την ταχύτερη συγκέντρωση και µετάδοση των αποτελεσµάτων των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, πρέπει σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της έδρας του νοµού να υπάρχουν τα παρακάτω συνεργεία υπαλλήλων :

 

α. Συνεργείο παραλαβής αποτελεσµάτων

Το συνεργείο αναλαµβάνει την παραλαβή και προώθηση στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη των αποτελεσµάτων που φτάνουν στην Περιφερειακή Ενότητα της έδρας του νοµού µε το FAX ή µε δηµοτικό υπάλληλο ή αστυνοµικό, που τίθεται στη διάθεση του δικαστικού αντιπροσώπου, σε περίπτωση που το αποτέλεσµα προέρχεται από εκλογικό τµήµα της έδρας του νοµού και ακολούθως την προώθηση των αποτελεσµάτων στο συνεργείο διακίνησης.

 

β. Συνεργείο διακίνησης και διόρθωσης

Το συνεργείο αναλαµβάνει τη διακίνηση των αποτελεσµάτων από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη στα συνεργεία µετάδοσης. Στην περίπτωση που τα στοιχεία του αποτελέσµατος περιέχουν λάθη και χρειάζεται να γίνει παραβολή µε το πρακτικό Νο2, οι υπάλληλοι αυτοί αναλαµβάνουν τον έλεγχο και τη διόρθωσή τους. Οι υπάλληλοι διακίνησης είναι εφοδιασµένοι µε κατάλογο των εκλογικών τµηµάτων που έχει αναλάβει κάθε συνεργείο µετάδοσης, ώστε να διακινεί και να παραδίδει σε αυτό σωστά τα αποτελέσµατα που τους αφορούν.

 

γ. Συνεργείο µετάδοσης

Το συνεργείο αποτελείται από υπαλλήλους, οι οποίοι είναι χρεωµένοι µε 100 περίπου εκλογικά τµήµατα ο καθένας και µεταδίδουν στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσµατά τους. Αφού µεταδώσουν τα αποτελέσµατα, κατόπιν τα αρχειοθετούν.

 

δ. Συνεργείο παραλαβής και ταξινόµησης πρακτικών Νο 2

Το συνεργείο παραλαµβάνει και ταξινοµεί το πρακτικό Νο 2 που περιέχονται στα βιβλία πράξεων εφορευτικής επιτροπής. Συνεργάζεται δε στενά µε το συνεργείο διακίνησης.

 

Τεράστιο το ενδιαφέρον

 

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι τη βραδιά των εκλογών θα παρακολουθήσουν τη ροή των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών δημοσιογράφοι από τη Σουηδία και την Ιταλία ενώ επικοινωνία με το Υπουργείο είχαν δημοσιογράφοι από την Ισπανία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και την Εσθονία.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα