Στην τελική ευθεία η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των κορυφαίων στελεχών στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου, καθώς κανείς στο κόμμα δεν περιμένει την 29η Δεκεμβρίου, αλλά ετοιμάζονται για τις εκλογές που έρχονται.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η ψηφοφορία της Δευτέρας, ενώ αύριο συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.

Η "μάχη" της περιφέρειας έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές επιτροπές έχουν ήδη έτοιμες τις προτάσεις τους για τις νομαρχιακές, όσον αφορά στα ψηφοδέλτια. Μέχρι την Τρίτη, θα πρέπει να έχουν σταλεί προς τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, στις 3-4 Ιανουαρίου προκειμένου να δώσει τις τελικές εγκρίσεις.

Εκεί θα αποφασιστούν και οι συσχετισμοί που θα υπάρχουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καθώς αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για τις ισορροπίες που θα τηρηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι εκλογές είναι προ των πυλών, καθώς, όπως δήλωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», «σε οποιονδήποτε ελιγμό και αν καταφύγει ο πρωθυπουργός, τους 180 “πρόθυμους” δεν πρόκειται να τους βρει».

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως η απόσταση από τους 180 θα είναι μεγάλη, καθώς δεν θεωρεί πιθανό κάποιος από αυτούς που ψήφισε παρών στις προηγούμενες ψηφοφορίες να αλλάξει στάση και «να χρεωθεί τα απολύτως καταστροφικά για τη χώρα μέτρα».

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα