Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του

Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση Χαϊκάλη, σχολιάζοντας ότι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ειδοποιώντας από την πρώτη στιγμή τη δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις με το στόμα ανοιχτό και με κλειστή τη μύτη λόγω της δυσοσμίας.

«Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις κι αν τους ασκήσουν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και εκτενή αναφορά στους υπαινιγμούς των Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη για γενικευμένο χρηματισμό βουλευτών, επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υιοθετεί γενικεύσεις οι οποίες αδικούν βουλευτές.


Απαντώντας στις ερμηνείες που δόθηκαν ότι οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές έκαναν αυτήν την τοποθέτηση εποφθαλμιώντας συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε σε εκέινους που «έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας».

«Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της», διεμήνυσε.

naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα