Οι αντιδράσεις των κομμάτων από τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Με ανακοινώσεις τους τόσο η κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα σχολίασαν τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ περί απόπειρας χρηματισμού του.

«Είναι ολοφάνερο πως αυτές «οι άθλιες παραστάσεις» στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

«Εκτιμώ ότι πρόκειται για σοβαρή καταγγελία» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ερώτηση με αφορμή τα όσα αποκάλυψε ο Π. Χαϊκάλης για απόπειρα χρηματισμού του. Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ζητεί να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι σκιές που πλανώνται πάνω από τη δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ' το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα