Τσίπρας: Δεν υπάρχει πρόθεση για μονομερείς ενέργειες.

Την σαφή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή στο ευρώ επανέλαβε σε συνέντευξη του στο Reuters ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επεσήμανε πως δεν υπάρχει πρόθεση για μονομερείς ενέργειες. Τα μέτρα λιτότητας παραμένουν "βασικό αγκάθι" για την κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ με νομοθέτημα θα ζητήσει την ακύρωση τους.

Η διαπραγμάτευση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει στόχο μια συμφωνημένη λύση με τους ξένους εταίρους και βασικοί παράμετροι του προγράμματος είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους τονίζοντας πως τα δάνεια του ΔΝΤ θα πρέπει να αποπληρωθούν αλλά τα ομόλογα που ελέγχει η ΕΚΤ μπορούν να επιμηκυνθούν.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως η Τρόικα θα δείξει σκληρή στάση επαναλαμβάνοντας πως δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες "εκτός αν μας αναγκάσουν", γεγονός όμως που δεν βλέπει να συμβαίνει καθώς δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο στην καρδία της Ευρωζώνης μάλιστα.

Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε τη συνεργασία με τα κυβερνώντα κόμματα για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις μετά τις εκλογές.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα