Βενιζέλος: Η παράταση του μνημονίου είναι πιθανή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις κατά τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι, σημείωσε: Το πρόγραμμα του ΔΝΤ τελειώνει το 2016, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου για μερικές μέρες ή εβδομάδες μετά το τέλος του έτους.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η παράταση του μνημονίου είναι πιθανή «για τεχνικούς λόγους».

Με τον τρόπο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαλήθευσε τις εκτιμήσεις ότι το μνημόνιο μπορεί να παραταθεί για κάποιο διάστημα και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2015, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επόμενη μέρα και την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει και πως δεν χρειάζεται νέο δάνειο.

«Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολα τα πράγματα, κάνει λάθος», είπε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι «το βασικό ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης. Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μισθούς και συντάξεις». Σημείωσε τέλος ότι «δεν επισπεύδεται η προεδρική εκλογή».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αποτίμηση των εξελίξεων μετά τις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι, συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Οι δανειστές βλέπουν την 6μηνη παράταση του προγράμματος

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα