Αποσύρθηκε διάταξη τροπολογίας για τη Διαύγεια

Στην απόσυρση παραγράφου από τροπολογία για τα «Ανοιχτά Δεδομένα» προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η παράγραφος αυτή που υπογράφεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κ. Σταικούρα, παρέκαμπτε με πλάγιο τρόπο τη «Διαύγεια» αναφέροντας ότι: «οι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησής τους στη «Διαύγεια».

Το θέμα, αφού κάποιος το αντιλήφθηκε, έλαβε έκταση χθες στα social media.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η «περίεργη» παράγραφος που όπως είπε δεν προωθεί τη «Διαύγεια» παρεισέφρησε από λάθος».

Η τροπολογία εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (σ.σ. το υπουργείο Οικονομικών ήταν επισπεύδον στην κατάθεση της τροπολογίας), υπογράφεται και από συναρμόδιους υπουργούς ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως όμως εξήγησε η κ. Χριστοφιλοπούλου, έχοντας δίπλα της τον κ. Μητσοτάκη, η διάταξη αυτή παρεισέφρυσε από λάθος στην συγκεκριμένη τροπολογία και επειδή δεν διαπνέεται από πνεύμα της Διαύγειας που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποσυρθεί. Η απόσυρση, όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, πρόθεση του υπουργείου ήταν να ρυθμίσει το θέμα της μεταφοράς μαθητών, αλλά σε μια περίοδο που προωθείται η Διαύγεια και για τις ΜΚΟ τίθεται εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο σημείο.

Ανάλογη απόπειρα πάντως παράκαμψης της «Διαύγειας» είχε γίνει πριν από ένα χρόνο και πάλι αποσύρθηκε όταν έγινε αντιληπτή και το θέμα έλαβε δημοσιότητα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα