Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Συγνώμη, λάθος!

Χθες το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία ώστε να γίνονται πληρωμές υποχρεώσεων χωρίς να έχει προηγηθεί ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σήμερα η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου απέσυρε την τροπολογία!

Η τροπολογία προέβλεπε ότι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησής τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η Ε. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «παρεισέφρησε από λάθος» η συγκεκριμένη διάταξη, η οποία «έθετε εν αμφιβόλω» το πρόγραμμα που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση «επεκτείνοντας» την ΔΙΑΥΓΕΙΑ ακόμη και στις ΜΚΟ. «Μας βρίσκει εντελώς αντίθετους» η τροπολογία, είπε η υφυπουργός και ενημέρωσε τη Βουλή ότι το υπουργείο Οικονομικών θα την αποσύρει.

Αντίθετη με διάταξη που συμπεριελήφθη σε υπουργική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.

Η τροπολογία εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (σ.σ. το υπουργείο Οικονομικών ήταν επισπεύδον στην κατάθεση της τροπολογίας), υπογράφεται και από συναρμόδιους υπουργούς ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως όμως εξήγησε η κ. Χριστοφιλοπούλου, έχοντας δίπλα της τον κ. Μητσοτάκη, η διάταξη αυτή παρεισέφρυσε από λάθος στην συγκεκριμένη τροπολογία και επειδή δεν διαπνέεται από πνεύμα της Διαύγειας που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποσυρθεί. Η απόσυρση, όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, πρόθεση του υπουργείου ήταν να ρυθμίσει το θέμα της μεταφοράς μαθητών, αλλά σε μια περίοδο που προωθείται η Διαύγεια και για τις ΜΚΟ τίθεται εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα