Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου παρουσία του ασθενή Χαρδούβελη

Στη σκιά των ενδοκυβερνητικών τριβών συνεδριάζουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Απών ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από την πρωινή σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια με την τρόικα στην οποία ήταν παρών ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, κατά την οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στόχος είναι να αμβλυνθούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις που αφορούν τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων την ώρα που είναι σε εξέλιξη η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα.


Να σημειωθεί ότι έξω από το Μαξίμου έχουν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ομάδα εκπαιδευτικών πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, κατά την άφιξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου περίπου 10 άτομα, άνοιξαν ένα πανό στο απέναντι πεζοδρόμιο από το Μέγαρο Μαξίμου και φώναζαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα