Τσίπρας: Σε πλήρη ετοιμότητα, πάμε για εκλογές

Την εκτίμηση ότι «θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως και πριν από τα αποτελέσματα των stress tests, ενδεχομένως και πριν από την τελική αξιολόγηση της τρόικα, οι οποίες δεν θα αφήσουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση» διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του.

«Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν, τη σπασμωδική παροχολογία, αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών και όλα αυτά είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας που φέρεται να αναρωτήθηκε «αν θα τολμήσει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές», αν θα την αφήσουν». «Εμείς πρέπει να είμαστε σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα» κατέληξε.

Μπαράζ νομοθετικών πρωτοβουλιών

Η Κουμουνδούρου αναλαμβάνει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Θα είναι τα νομοσχέδια της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις νόμου που θα καταθέσουμε στη Βουλή» αναφέρει στον Real.gr κορυφαία κομματική πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την Πέμπτη, ημέρα που η τρόικα θα επισκέπτεται το υπουργείο Εργασίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος και Δέσποινα Σπανού θα παραχωρήσουν την ίδια μέρα συνέντευξη για το θέμα.

Μεγάλη κόντρα για τον προϋπολογισμό


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτερα στη Βουλή.

Πολιτική εξόρμηση


Ταυτόχρονα επισπεύδεται η διεξαγωγή των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων για την ανάπτυξη, ενώ πέραν του Αλέξη Τσίπρα, στην πολιτική εξόρμηση που προγραμματίζεται θα συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Συγκρότηση ψηφοδελτίων

Την ίδια ώρα επισπεύδεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Ήπιοι τόνοι για Δραγασάκη

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Αριστερή Πλατφόρμα έθεσε το θέμα της υπαναχώρησης από τις συνεδριακές θέσεις για τη ρύθμιση του χρέους από τον Γιάννη Δραγασάκη, με τη συνέντευξή του στη Realnews. «Είναι γνωστή και σαφής η θέση μας» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ηγετικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι οι θέσεις Δραγασάκη δεν είναι σε αντιπαλότητα με το κούρεμα του χρέους που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Χουντής

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ιδρύει Συμβουλευτική Επιτροπή για την υπόθεση της διαπραγμάτευσης του χρέους με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα