Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Παίζουν με πράγματα πιο πάνω από το μπόϊ τους

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Άθως Παλάς», στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, τονίζοντας ότι «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να γίνει. Γιατί το ''τζάμπα όλα'' και οι επικίνδυνες υποσχέσεις τρομάζουν, πώς να το κάνουμε; Τον κόσμο θέλουν να αλλάξουν, την Ελλάδα θέλουν να κρατήσουν στο χθες. Έκαναν καμπάνια για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται στον κόσμο και θα καταλάβετε ποιοι διαψεύστηκαν ξανά και ξανά και ποιοι δικαιώθηκαν ξανά και ξανά», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:«Για εμάς προέχει πάντα το καθήκον απέναντι σε αυτή τη χώρα. Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Αν μας λένε συντηρητικούς, το δεχόμαστε, γιατί θέλουμε να ''συντηρήσουμε'' τη Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Είδαμε και τους ψευτοπροοδευτικούς. Μέχρι και τα θρησκευτικά σύμβολα τους ενοχλούν, αλλά τρέχουν στο Αγιον Όρος και το Βατικανό για προσκυνήματα».

Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας μαζική δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, δείχνουν τη Ν.Δ. να βουλιάζει ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «αθεράπευτο λαϊκισμό» και ζητά εθνική ενότητα.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε γερές ρίζες, πατάμε γερά στο παρόν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς το μέλλον», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να αναστρέψει το κακό κλίμα, είπε ότι η Ν.Δ. κράτησε πάντα υπεύθυνη στάση και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά «λεφτά υπάρχουν», εμείς δεν είπαμε ποτέ».

Στον ίδιο χώρο όπου το 1977 έγινε το προσυνέδριο και το 1979 το πρώτο συνέδριο της Ν.Δ., στο ξενοδοχείο «Άθως Παλάς», στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συμβολή και των άλλων προέδρων του κόμματος.

Απηύθυνε κάλεσμα εθνικής συμφιλίωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πολιτική πολλές φορές διχάζει, αλλά η αγάπη για την κοινή πατρίδα απαιτεί τη συνεχή συμφιλίωση. Η εθνική ενότητα είναι πρωταρχικό καθήκον αυτών που δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους. Πρέπει να δώσουν το χέρι ακόμα και σε αυτούς που έβλαψαν τον τόπο. Δεν σημαίνει να συνεχίσουμε τα ίδια λάθη, αλλά να προχωρήσουμε όλοι μπροστά και όχι να ξαναζήσουμε τους διχασμούς του χθες».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν κατάφερε ακόμα να γίνει» και πρόσθεσε πως τώρα που φτιάχνουν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει περισσότερους ψηφοφόρους, καθώς «η επιστροφή στο «λεφτά υπάρχουν» τρομάζει περισσότερο.

«Παίζουν με πράγματα που είναι πιο πάνω από το μπόϊ τους», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για «αθεράπευτο λαϊκισμό». Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση είπε «πήρα μια χειροβομβίδα στα χέρια μου, την κράτησα και την εξουδετέρωσα».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναστρέψει το κακό κλίμα  υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρειάζεται άλλο Μνημόνιο, όπως επίσης, ότι δεν θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά ούτε τα χρήματα από τις δόσεις του σημερινού Μνημονίου, που απομένουν.
www.efsyn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα