Βενιζέλος: Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα και στην 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών στη συνάντηση που θα έχει απόψε με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι-Μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, θα θέσει θέματα διεθνούς και ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον ΓΓ για τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με στελέχη και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων, στην κατοικία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα, θα μεταβεί στα Γραφεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος θα συζητήσει το Κυπριακό και σε ιδιαίτερη συνάντηση που θα έχει με το νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα