Υπέρ της μείωσης του ΕNΦΙΑ η Μπακογιάννη

Υπέρ της μείωσης του ΕNΦΙΑ άμεσα τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε μάλιστα τον συγκεκριμένο φόρο «εκτός τόπου και χρόνου».

«Ο ΕΝΦΙΑ όπως εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή, είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακός. Έχουμε μία εμπειρία που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έτσι όπως εφαρμόστηκε, τα έσοδα τα προσδοκώμενα είναι κατά 1,5 δισ. περισσότερα από αυτά τα οποία εγγράφονται στον προϋπολογισμό, άρα αυτό από μόνο του καθιστά αναγκαία μία προσαρμογή στα νούμερα του ΕΝΦΙΑ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real fm.

«Ο ΕΝΦΙΑ έχει βγάλει από τα ρούχα του το σύνολο των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε η κ.Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο να εξοντώσουμε πλήρως την αγορά ακινήτων και να φέρουμε ανθρώπους σε κατάσταση απελπισίας, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Όχι δεν θέλουν. Δεν μπορούν. Διότι δεν τους αποφέρει κανένα εισόδημα το ακίνητο και βρίσκονται στην καταστροφική κατάσταση είτε να πουλήσουν δίνοντας το κοψοχρονιά, είτε να μπουν φυλακή. Αυτό δεν γίνεται».

Αναφερόμενη στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στον κατάλληλο χρόνο, ενώ για τη συζήτηση περί διεύρυνσης της ΝΔ σχολίασε ότι «άνθρωποι που εκφράζουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές σκέψεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία».
Μιλώντας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η αστική συμβίωση και το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων δεν έχουν καμία σχέση με το γάμο.

«Είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ήρα με το στάχυ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Αντιδρούν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. Αυτοί που είναι μαζί μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμφωνούν όλοι. Σεβαστές όλες οι απόψεις εγώ εκφράζω δική μου και επειδή είμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ξέρουμε ότι είναι δικαίωμα να συμβιώσεις με όποιον θες, η οικογένεια είναι διαφορετικό πράγμα».

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο δικαίωμα και δε δικαιούται κανείς να το στερήσει από Έλληνα πολίτη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φέρει το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συμφωνίας Μαξίμου Εκκλησίας και επικοινωνίας Σαμαρά- Ιερώνυμου αποφασίστηκε το αντιρατσιστικό να κατατεθεί χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε ερώτηση για την υγεία του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα