Κώστας Κουκοδήμος: Παραιτήθηκα για καθαρά προσωπικούς λόγους

Νέες διευκρινήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από την θέση του υφυπουργού Παιδείας έδωσε πριν από λίγο ο Κώστας Κουκοδήμος.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε στον Βήμα  fm, ότι παραιτήθηκε για καθαρά προσωπικούς λόγους, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο».

«Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά Mέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα.Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουκοδήμος, τονίζοντας την στήριξη του στην κυβέρνηση και τον Α.Σαμαρά.

«Ο πρωθυπουργός μού έκανε τη μεγαλύτερη τιμή να με επιλέξει από βουλευτή (για υπουργό) και αυτό δεν το ξεχνάω. Εξάλλου, είμαι από τους ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή και το έχω αποδείξει αυτό, καθώς ήμουν στην πρώτη δεκάδα των στελεχών του κόμματος που τον στήριξαν ως πρόεδρο, με επίσημη ανακοίνωση και συνεχίζω να τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Από την προηγούμενη Τετάρτη είχα ενημερώσει τον κ. Σταμάτη, τον κ. Μπούρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να επιστρέψει ξανά στα καθήκοντα του «αν και εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα  τότε», ο κ.Κουκοδήμος το άφησε ανοιχτό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει αυτή η πιθανότητα να επιστρέψω».

Πάντως, όπως γράψαμε και νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα με την επιχείρηση του και είχε ζητήσει από το Μαξίμου να απεμπλακεί, γι' αυτό σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θράκη μαζί με τον κ.Λοβέρδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα