Σύνοδος Ε.Ε: Εξετάζουν νέες κυρώσεις στην Ρωσία

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει κατεπειγόντως έναν νέο κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εμπλοκής της Μόσχας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Θέλουμε την ειρήνη, όχι τον πόλεμο», όμως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή» σημείωσε, ενώ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία ότι έστειλε στρατεύματα και άρματα μάχης στο ουκρανικό έδαφος.

«Σήμερα μιλάμε για την τύχη της Ουκρανίας, όμως αύριο θα μπορούσε να είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ευρώπης», τόνισε στους ηγέτες της ΕΕ ο πρόεδρος ης Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά επίσης επιθυμεί μια πολιτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της διένεξης.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπαρόζο είπε: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα» αλλά παραμένουμε ανοικτοί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ: «Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα