Σαμαράς: Επίθεση σε Τσίπρα για τη "Μικρή ΔΕΗ" μέσω Χρυσής Αυγής

Κλείνει για την κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή το θέμα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» με το επιτελείο του πρωθυπουργού να εκτιμά ότι πέτυχε απόλυτα το στόχο που είχε θέσει εξ΄ αρχής: Να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένος στη Βουλή έχοντας «δίπλα» του μόνο τη Χρυσή Αυγή.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Economist εξαπέλυσε εφ' όλης της ύλης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι πορεύεται «χέρι-χέρι» με τη Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά του να μπλοκάρει κάθε μεταρρύθμιση στη χώρα και αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ είπε:

«Τώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτόν τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν. Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τους τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες...».

Όπως περιμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα στη Βουλή θα παιχτεί η τελευταία πράξη της προσπάθειας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει μια κενή περιεχομένου αντιπαράθεση για το θέμα της ΔΕΗ με το δημοψήφισμα και όπως δήλωσε αργά χθες το βράδυ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ο λόγος που το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν πίσω από τη συνεδρίαση του θερινού τμήματος της Βουλής είναι επειδή δεν θέλουν να μπουν στο ίδιο κάδρο με τη Χρυσή Αυγή και οι υπογραφές των βουλευτών τους δίπλα σε εκείνες των χρυσαυγιτών.

Και η αλήθεια είναι πως με αυτήν την εξέλιξη η κυβέρνηση φαίνεται να βγαίνει από τη «γωνία» στην οποία μπήκε για ένα 24ωρο λόγω της αιφνιδιαστικής παρέμβασης του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα του Economist ο Αντώνης Σαμαράς, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του μίλησε για «παλλαϊκό μέτωπο» το οποίο συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και «κρυφούς συνεταιρισμούς» επιχειρώντας μάλιστα να «κάψει» νωρίς κάθε σχέδιο της Κουμουνδούρου να βάλει στη μέση της αντιπαράθεσης τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος βάζει τέλος και στα όποια σενάρια ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να «μαλακώνει» τη στάση του ως προς το θέμα του δημοψηφίσματος κάτι που ξεκίνησε με την αναφορά του Γ. Κουτσούκου στη Βουλή και συνεχίστηκε χθες με τη «στρογγυλεμένη» δήλωση του Δ. Καρύδη για το εάν και κατά πόσο μπορούν να συναθροιστούν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το δημοψήφισμα.

Η κοινή αυτή γραμμή Σαμαρά και Βενιζέλου θα επαναβεβαιωθεί σήμερα το πρωί (11:30) στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αυτή τη φορά όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα... επιλέξει να βγει από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να αναφερθεί στο ζήτημα του δημοψηφίσματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμπόρευση του με τη Χρυσή Αυγή - όπως τη βλέπουν στους κόλπους της κυβέρνησης.

«Γραφικοί Σάντσο Πάντσα»


Η επίθεση του κ. Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Economist ήταν πολυεπίπεδη: Για το θέμα της ΔΕΗ, την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και τα θέματα της τρομοκρατίας τα οποία ανέδειξε η ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του Σάββα Ξηρού και των όσων είπε στη Βουλή ο Β. Διαμαντόπουλος περί της... επιλογής του καταδικασμένου τρομοκράτη για την ένοπλη πάλη.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη βούλησή του να προχωρήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές σε μια χώρα που όπως είπε πριν από λίγα χρόνια χαρακτηριζόταν ως το «Τζουράσικ Παρκ» της Ευρώπης λόγω των αγκυλώσεων που των συντεχνιών που δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα.

«Πάψαμε να είμαστε η χώρα Δον-Κιχώτης που πολεμάει με ανεμόμυλους. Εντάξει, πάντα θα κυκλοφορούν ορισμένοι γραφικοί Σάντσο Πάντσα ανάμεσά μας. Αλλά προχωράμε μπροστά» ήταν η φράση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη από την ομιλία του κ. Σαμαρά ο οποίος κατ' αυτόν τον τρόπο φωτογράφισε όλους όσοι εδώ και χρόνια πολεμούσαν στην Ελλάδα κάθε μεταρρύθμιση, κάθε αποκρατικοποίηση, κάθε επένδυση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα