Ενώπιον των ανακριτριών ο Κασιδιάρης

Ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται εκ νέου σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης έχει κληθεί να απολογηθεί συμπληρωματικά για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο ίδιος αρνείται την κατηγορία κάνοντας λόγο για όπλα που κατείχε νόμιμα. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι πρόκειται για κυνηγετικά όπλα, για τα οποία ο ίδιος και ο πατέρας του διαθέτουν άδειες.

Αρχικά ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα και στη συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήσεις. Για την ίδια κατηγορία απολογήθηκε χθες συμπληρωματικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ωστόσο προέκυψε διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του. Οι ανακρίτριες έκριναν ότι πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ενώ ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Έτσι θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί για την τύχη του το δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα