Βουλή: 15 ανεξάρτητοι βουλευτές υπέρ του δημοψηφίσματος για τη Μικρή ΔΕΗ

Αυξάνονται οι προτάσεις για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη "μικρή" ΔΕΗ. Δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές, τάζονται υπέρ. Τι ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, ζητούν δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές σε σχετική ανακοίνωσή τους. «Η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας, και η εσπευσμένη εκποίησή της αποφεύγει οιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας, συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα. Η απουσία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού δηλώνει έλλειμμα πολιτικής από την κυβέρνηση. Η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος, αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών».

Οι βουλευτές θεωρούν «εντελώς απαράδεκτη μεθόδευση» την εισαγωγή του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στο θερινό Τμήμα της Βουλής αντί στην Ολομέλεια, εκτιμούν ότι η μεταβίβαση του 30%, «με τίμημα απολύτως αναντίστοιχο της πραγματικής αξίας των μεταβιβαζομένων» συνιστά τεράστια βλάβη του δημόσιου συμφέροντος, ενώ διαπιστώνουν, επίσης, «αντισυνταγματικές διατάξεις» στο νομοσχέδιο, καθώς και προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος εκ μέρους της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτόν, οι βουλευτές ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα εάν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν ή όχι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύγκληση της Ολομέλειας, ζητούν οι ΑΝΕΛ

Σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και συζήτηση των προτάσεων για δημοψήφισμα, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της "μικρής" ΔΕΗ, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

"Σε ένα τόσο μεγάλο και κρίσιμο εθνικό θέμα όπως είναι η ενέργεια και ο ορυκτός πλούτος, η συγκυβέρνηση οφείλει να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής - την οποία τύποις υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - για να συζητηθούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα ειδάλλως θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι τρέμει να κοιτάξει στα μάτια την ετυμηγορία του ελληνικού λαού" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ.

Εν τω μεταξύ, οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και το άνοιγμα των καταστημάτων σε αρκετές περιοχές, όλες τις ημέρες του χρόνου.

"Με την υπουργική απόφαση για οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών και των ντόπιων συνεργατών τους για την πλήρη εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την χαλάρωση του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού μαζί" ανακοίνωσε η γραμματεία Εμπορίου του κόμματος.

Και συνεχίζει: "Την στιγμή που ο Έλληνας δεν έχει χρήματα για να ζήσει όλη την εβδομάδα το πρόβλημα δεν είναι να ψωνίσει την Κυριακή. Το «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» δεν θα περάσει. Η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση θα μείνει ζωντανή. Το ίδιο και η ελληνική οικογενειακή παράδοση".

πηγη news247.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα