Τα δάκρυα του Μπούκουρα στη Βουλή. Τι θα πω στα παιδιά μου

Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα και με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας στους βουλευτές του Κοινοβουλίου στην ομιλία του για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Εμφανώς πιεσμένος ψυχολογικά, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Ενώ ξεκίνησε μιλώντας για την αφαίρεση του μειωτήρα φυσιγγίων από την κυνηγετική καραμπίνα του, πράγμα που σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν τη μετατρέπει σε πυροβόλο όπλο ή πολεμικό τυφέκιο, γρήγορα άφησε στην άκρη τα χαρτιά του καταθέτοντάς τα στα πρακτικά και μίλησε, κλαίγοντας από στήθους.

«Προσπαθώ να σας πείσω για την αθωότητά μου. Για το πόσο άδικο είναι που βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου», είπε κλαίγοντας και ζητώντας συγγνώμη για την ψυχολογική του φόρτιση.

«Είχα πει στις κυρίες ανακρίτριες ότι είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο (…) Είχα πει ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής», είπε, αυτοχαρακτηριζόμενος ως ένα λαϊκό παιδί που εργάζεται από τα 15 του, αναλαμβάνοντας μία οικογενειακή επιχείρηση όταν ο πατέρας του έπαθε καρκίνο.

Αναφέρθηκε στη σύζυγό του με την οποία είναι παντρεμένος επί 25ετία και στα τρία του παιδιά τα οποία βλέπει για μία ώρα κάθε εβδομάδα όταν τον επισκέπτονται στις φυλακές Ναυπλίου.

«Με ρωτάνε γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή; Και δεν ξέρω τι να τους πω. Τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να τους πω. Ποιο είναι το έγκλημα που έχω κάνει; Δεν πρόσβαλα ποτέ κανέναν. Γιατί μου στερείτε την οικογένειά μου; Δεν είμαι φασίστας , δεν είμαι ναζιστής, έτυχε να είμαι βουλευτής της Χ.Α. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει, πείτε μου», ήταν λίγα μόνο από όσα είπε.

«Δεν το λέω για να με λυπηθείτε. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει να δώσει μία απάντηση στα παιδιά του για το γιατί βρίσκεται στη φυλακή.

Επανέλαβε, δε, ότι προέρχεται από άλλον χώρο, από το ΠΑΣΟΚ και εκείνος και η οικογένειά του.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα στους Έλληνες έλεγε», είπε, μιλώντας για την Αλλαγή στην οποία είχαν όλοι τότε πιστέψει.

«Η αλλαγή έγινε αλλά προς το χειρότερο. Πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, μου ζητήθηκε να βοηθήσω», είπε, δικαιολογώντας τη νέα του ενασχόληση με την πολιτική και εκφράζοντας την λύπη του γιατί ενώ, όπως είπε, έδωσε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα, κάποιοι πρώην συναγωνιστές του, όπως τους αρέσει να λέγονται, γελάνε και τον χλευάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεγόμενα του κ. Μπούκουρα βρήκαν ευήκοα ώτα στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι και τον χειροκρότησαν αμέσως μετά. «Να έχεις το κεφάλι σου ψηλά», ακούστηκε να λέει ο κ. Ουζουνίδης, ενώ παρενέβη και η Ραχήλ Μακρή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα