Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με φόντο την έξοδο και τη Μέρκελ

Μέσα σε κλίμα ικανοποίησης από τις εξελίξεις στην οικονομία και την έξοδο της χώρας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια θα συναντηθούν στις 10 το πρωί στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Δηλαδή λίγη ώρα πριν ανοίξει το βιβλίο των προσφορών για το ελληνικό πενταετές ομόλογο.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και κάνει ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο από την κρίση. Οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο» τόνιζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Α. Μέρκελ την Παρασκευή το μεσημέρι. Εκεί αναμένεται να τεθεί και επίσημα το ελληνικό αίτημα για την μείωση του χρέους και την άμεση έναρξη των συζητήσεων.

Η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση με μια σειρά από θετικές ειδήσεις που αφορούν την οικονομία με στόχο να αφήσει όσο πιο γρήγορα πίσω της την υπόθεση Μπαλτάκου.

Το μοίρασμα του πλεονάσματος, το επίδομα στους ένστολους, η πρώτη θέση στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ο συμψηφισμός του ΦΠΑ και τώρα η έξοδος στις αγορές.

Θα ακολουθήσουν η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, το φορολογικό με το οποίο για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί μείωση φόρων και οι συζητήσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α. Τσίπρα ο οποίος αμφισβητούσε τόσο το πλεόνασμα όσο και την έξοδο στις αγορές.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει σχόλια και μεμψιμοιρεί. Με τα σχόλια αυτά δείχνουν ότι ούτε την Ελλάδα αγαπούν, αλλά και ούτε αριθμητική ξέρουν. Τους αφήνουμε στη μιζέρια τους. Εμείς θα προχωρήσουμε και προχωρούμε.» σημείωναν ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση ενόψει και της διπλής εκλογικής αναμέτρησης θα επιχειρήσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης από τους βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης θα ζητηθεί να μεταφέρουν το θετικό κλίμα που υπάρχει στην οικονομία στην περιφέρεια κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα