Βενιζέλος: Η κυβέρνηση να απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει παρέλθεί το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Καλώ τη Βουλή να απορρίψει ευθύς αμέσως την υποβληθείσα αυτή πρόταση. Σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ 2 του συντάγματος η Βουλή μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση ή από μέλος της. Εάν δεν παρέλθει εξάμηνο από την υποβολή προηγούμενης πρότασης δυσπιστίας όπως λέει το επόμενο εδάφιο της ίδια παραγράφου.»

Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσέ ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η παρεμπόδιση του κυβερνητικού έργου της λειτουργίας της χώρας. Είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους προστασίας αυτών των τόσο σημαντικών συνταγματικών αγαθών να επισημάνουμε το αυτονόητο. Είναι πρόταση, κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, απαράδεκτη και άρα μη δυνάμενη να τεθεί σε συζήτηση επί της ουσίας»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρόταση μομφής καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της βουλής «για να προβάλλει τον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι δεν είναι πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αλλά του υπουργού Οικονομικών και άρα δεν επιβάλλεται ο περιορισμός του εξαμήνου». . Επιπλέον τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκνευρίζεται γιατί η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους εξόδου της χώρας από την κρίση. «Η στρατηγική της εφόδου απέτυχε μια φορά. Αποτυγχάνει από τα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει συνεκτική ουσία. Δεν υπάρχει κάτι να πείτε. Αυτό που σας έχει οδηγήσει σε εκνευρισμό είναι ότι φεύγουν οι βάρβαρο. Ένα κόμμα που είναι συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας βεβαίως τι θα κάνει τώρα που γυρίζει σελίδα η χώρα; Προσπαθεί να παρεμποδίσει μία εθνική προσπάθεια και καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τους θεσμούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Επειδή, δυστυχώς, για εσάς αλλά ευτυχώς για τον τόπο υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα και η εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το Σύνταγμα και να ζητήσουμε από τον πρόεδρο του σώματος να απορρίψει την πρόταση σας ως απαράδεκτη. Είσαστε απαράδεκτοι» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα