Βορίδης: Για την κρίση φταίει το ΠΑΣΟΚ του ’80

Επιμένει στην απόδοση ευθυνών στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης, σχετικά με τη σημερινή οικονομική κρίση.    

Ο κ. Βορίδης σε συνέντευξή του προτάσσει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Σοσιαλδημοκρατίας αλλά επισημαίνει ότι είναι διαφορετική η δουλειά της κυβέρνησης από αυτήν  της Νέας Δημοκρατίας.  «Περαιτέρω κυβερνητική συνεργασία δεν σημαίνει ότι Δεξιά είναι ίδια με τη Σοσιαλδημοκρατία. Μην τα κάνουμε και όλα ίσιωμα. Ως προς τον χρόνο, θα μου επιτρέψετε να πω ότι η παρέμβασή μου έγινε στο συνέδριο της ΝΔ, τότε ήταν το συνέδριο. Τι να έκανα;  Να περίμενα το επόμενο;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.  

Εμμέσως ο  κ. Βορίδης υπεραμύνεται της σύνδεσης της δημοσιονομικής κρίσης με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, λέγοντας ότι πολιτική της έκφραση υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, αν και διαχωρίζει το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής από το σημερινό, αναφέροντας  ότι σε πολλά θέματα έχει τηρήσει μια συγκροτημένη και υπεύθυνη στάση.

Ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του προσάπτει το ΠΑΣΟΚ. «Δεν τον αποδέχομαι, αλλά και δεν ζητώ τη νομιμοποίησή μου από την Αριστερά ή το ΠΑΣΟΚ» τονίζει, ενώ αντιτίθεται στην προοπτική συνεργασίας της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. «Τη Χρυσή Αυγή θα τη νικήσουμε έτσι όπως και θα νικήσουμε την  Αριστερά: με ιδεολογική αντιπαράθεση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  ΝΔ εξαπολύει για μία ακόμη φορά βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο αναφέρει, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται και από συνιστώσες μαοϊκής, τροτσκιστικής και αναρχικής κατεύθυνσης. Κάθε κολεκτιβιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία αποτελεί εν δυνάμει απειλή για την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα