Σφοδρή κόντρα του Κεδίκογλου με τον Τσίπρα για τη δόση

Κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ξέσπασε χθες, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό.

Ο νεαρός πολιτικός αρχηγός, παραχωρώντας χθες συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη δυστοκία που παρατηρείται όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει προσδεθεί στο άρμα της κ. Μέρκελ, απουσίασε από τις διαπραγματεύσεις και έχει έλλειμμα θέσεων. Και όλα αυτά, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη συζητεί για το ελληνικό ζήτημα. Οπως είπε, «ο κ. Σαμαράς αρνείται να αξιοποιήσει τις διαπραγματευτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μιλάει για τεχνικές εκκρεμότητες. Είναι κατώτερος των περιστάσεων».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε: «Κατώτεροι των περιστάσεων είναι μόνο εκείνοι που σε αυτές τις συνθήκες περιφέρουν τη μικροψυχία και τον μικροκομματισμό τους. Η Ελλάδα, προς απογοήτευση του κ. Τσίπρα, θα τα καταφέρει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνιμη φαντασίωσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδος από την Ευρώπη. Αναζητεί τη δικαίωσή του στην αποτυχία της χώρας». Πρόσθεσε, δε, πως «την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις για μια οριστική και βιώσιμη λύση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίδειξη άγνοιας του τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου για «γκεμπελισμό». Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «ο γκεμπελισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν γνωρίζει όρια. Παρ’ όλα αυτά, εμείς με ανυπομονησία περιμένουμε να μάθουμε ποια θέση υποστήριξε η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και πώς ακριβώς η χώρα “θα τα καταφέρει” με την υποταγή στους δανειστές και τη συνέχιση ενός προγράμματος εξαθλίωσης του λαού και αποδόμησης της Ευρώπης».

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του ζήτησε να διενεργηθούν άμεσα εκλογές, καθώς «τη λύση στα προβλήματα μπορεί να τη δώσει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε «θα ακολουθήσει τον δρόμο της επιθετικής επαναδιαπραγμάτευσης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα