Τσίπρας: Κατώτερος των περιστάσεων ο Σαμαράς

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  χαρακτήρισε κατώτερο των περιστάσεων τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αποτελεί μέλος της προεκλογικής εκστρατείας της Μέρκελ: «Ποια είναι η ελληνική θέση στο μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους που αποτελεί κλειδί για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη; Μήπως η θέση ότι θα αποπληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ όπως έλεγε ο κ. Παπανδρέου και επαναλαμβάνει ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Σαμαράς αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες. Κατώτερος των περιστάσεων μιλάει για τεχνικές δυσκολίες. Έχει χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας στον ελληνικό λαό, όταν μέχρι χθες υποστήριζε ότι εάν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου δεν πάρουμε τη δόση θα καταστραφούμε και θα πεινάσουμε. Έχει υιοθετήσει πλήρως τη αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είναι η ακύρωση του Μνημονίου ενώ σημείωσε πως λύση με άγρια λιτότητα δεν γίνεται: «Τα Μνημόνια οδηγούν στην καταστροφή, το χρέος δεν βγαίνει, ενώ αμφισβητείται και η βιώσιμότητά του. Λύση με άγρια λιτότητα δεν μπορεί να υπάρξει».

Τέλος, επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές: «Τον δρόμο της επιθετικής διαπραγμάτευσης μόνο μια κυβέρνηση με νωπή κυβερνητική εντολή μπορεί να ακολουθήσει για να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα