Τελικά υπογράφει και ο Ρουπακιώτης τα μέτρα;

Τίτλοι τέλους στο θρίλερ που δημιουργήθηκε με την άρνηση των υπουργών κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη να υπογράψουν τα μέτρα, μπαίνουν με την απόφαση και του υπουργού Δικαιοσύνης να υπογράψει τελικά τα μέτρα μετά από πιέσεις και αγωνιώδεις προσπάθειες κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων λεπτών θα λήξει και τυπικά το θέμα καθώς θα μπει η υπογραφή του κ. Ρουπακιώτη και η (σύντομη αλλά σοβαρότατη) κυβερνητική κρίση θα αποτελεί παρελθόν.

Υπενθυμίζετια ότι νωρίτερα είχαν καμφεί και οι αντιρρήσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισεις Αντώνη Μανιτάκη.

Όλο το παρασκήνιο που πήγε να τινάξει στον άερα την κυβέρνηση

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα λίγο μετά το μεσημέρι και προδίκασε ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολίτικο σκηνικό της χώρας δημιουργώντας στο παρά πέντε μια σοβαρότατη κυβερνητική κρίση που θέτει εν αμφιβόλω τόσο την ψήφιση των μέτρων όσο και -ενδεχομένως- την ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον ενός αναχώματος που δημιούργησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Ρουπακιώτης και Αντώνης Μανιτάκης. Οι δύο υπουργοί (οι οποίοι πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ) ξεκαθάρισαν ότι δεν υπογράφουν τα μέτρα και η είδηση προκάλεσε πανικό και αναστάτωση στην κυβέρνηση που αναζητήσε επειγόντως τρόπους για να βρει λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε.

Οι πιέσεις αρχικά απέδωσαν καρπούς αντιρρήσεις και οι αντιστάσεις του Αντώνη Μανιτάκη τελικά κάμφθηκαν: Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε τα μέτρα.

Ωστόσο ο κ. Ρουπακιώτης έδείχνε ανένδοτος παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά να τον μεταπείσουν και όλα έδειχναν ότι ο πρωθυπουργός ήδη είχε ετοιμάσει το plan B που δεν ήταν άλλο από τον ανασχηματισμό, ο οποίος όμως θα αφορούσε μόνο την αντικατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης για να ξεπεραστεί ο ξαφνικός σκόπελος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα