Υπάλληλοι της Βουλής με ισόβια θητεία!

Εννιά υπάλληλοι της Βουλής ,έχουν ισόβια θητεία, με την προϋπόθεση να δίνουν το παρών μια φορά το μήνα στο Κοινοβούλιο.

Μάλιστα ένας από τους τυχερούς που περνά κάθε μήνα την πόρτα της Βουλής, είναι 87 ετών και είναι ένας από τους οκτώ υπαλλήλους που κατέχουν ιερατικά δικαιώματα, ίδια με αυτά, της ισοβιότητας των μελών της Ιεράς Συνόδου. Με λίγα λόγια η θητεία τους δεν λήγει ούτε με τη σύνταξη τους, ούτε λόγω περικοπών παρά μόνο όταν πεθάνουν!!!

Τα μέλη που απαρτίζουν το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής είναι όλοι τους πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και πάει λέγοντας. Όλοι τους είναι καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα και εκτός από τις θέσεις σε αυτά ή τη σύνταξη τους από την ακαδημαϊκή τους θητεία, διατηρούν ΙΣΟΒΙΩΣ και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο με σύμβαση ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης!! Δεν υποχρεούνται δηλαδή να χτυπούν κάρτα καθημερινά και να εργάζονται συγκεκριμένα ωράρια, εκτός από τον πρόεδρο του Συμβουλίου  που είναι ..πλήρους απασχόλησης !!

Το μικρότερο μέλος του Συμβουλίου έχει τελειώσει το Γυμνάσιο πριν περίπου μισό αιώνα, είναι περίπου 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών , γεννηθέντες το 1949!!

Ο επόμενος σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" είναι 64 ετών, ένας είναι 69 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος έχει γεννηθεί λίγο μετά την Μικρασιατική καταστροφή και συγκεκριμένα το 1925 !!!

Όλα τα μέλη παίρνουν μισθό 2.500 ευρώ εκτός από τη σύνταξη τους και απαλλάσσονται από τις περικοπές που επιτάσσει η κυβέρνηση και η τρόικα! Εξαίρεση αποτελεί ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου, ο οποίος είναι.. πλήρους απασχόλησης και λαμβάνει μισθό  πλήρους απασχόλησης μαζί με κάποιες υπερωρίες και έξοδα κίνησης περίπου 7.200 ευρώ!!

Τα προνόμια που απολαμβάνει το 9μελές συμβούλιο δεν υπάρχει σε καμία άλλη θέση δημόσιου τομέα, παρά μόνο στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας των κληρικών , δηλαδή στην Ιερά Σύνοδο.

Το ποιοι μπαίνουν σε αυτές της θέσεις το αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 161 παράγραφος 2,  χωρίς δεσμεύσεις από γενικές ή ειδικές διατάξεις της εργατικής ή της άλλης νομοθεσίας!!

Απορίας άξιον είναι, τι λέει για όλα αυτά ο κύριος Τόμσεν και οι υπόλοιποι επικεφαλής της τρόικας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα