Σαμαράς: "Θέλουμε ανάσα, όχι χρήματα"

Την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, κάτι που δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ενώ τόνισε ότι ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα σήμαινε μια καταστροφή για τη χώρα και το τέλος της.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, και όχι απαραιτήτως περισσότερα χρήματα, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι οι Ελληνες έχουν ήδη κάνει πολλές θυσίες, αλλά και πρόοδο στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. «Δεν είναι δίκαιο το ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας ρίξουν πίσω στην τρύπα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα για τη χώρα να επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Για όνομα του Θεού, όχι. Μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%».

Οταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να γίνει με το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες είναι μεγάλες, όπως και ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός είπε ότι σύντομα ο δημόσιος τομέας θα είναι μικρότερος και περισσότερο αποτελεσματικός, αφού για κάθε δέκα αποχωρήσεις προσλαμβάνεται μόνο ένας.

Στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Bild», o δημοσιογράφος Paul Ronzheimer του δώρισε μια επετειακή φωτογραφία για τα 60 χρόνια κυκλοφορίας του γερμανικού εντύπου.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της «Bild», ο Αντώνης Σαμαράς φωτογραφήθηκε με φόντο το έργο «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Θεόδωρου Βρυζάκη (1819-1878), ο οποίος θεωρείται από τους θεμελιωτές της λεγόμενης «Σχολής του Μονάχου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα