Κλίντον: "Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις που προωθείτε"

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση εξέπεμψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν την ομιλία του επί δύο θητείες «πλανητάρχη» σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών στην Αθήνα για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν στη συνάντηση από τους υπουργούς της κυβέρνησης Δ. Αβραμόπουλο (Εξωτερικών), Γ. Στουρνάρα (Οικονομικών), Π.Παναγιωτόπουλο (Άμυνας),  Ν. Δένδια (Δ. Τάξης), Ο. Κεφαλογιάννη (Τουρισμού), Κ. Χατζηδάκη (Ανάπτυξης), Κ. Αρβανιτόπουλο (Παιδείας), τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, όπως επίσης από τους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς του οικονομικού επιτελείου.      

«Από τη δεκαετία του 30 ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με τα προβλήματα…  Θέλω να γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία κρίση η οποία είναι άνευ προηγουμένου , βρισκόμαστε στο πέμπτο έτος ύφεσης και μας ξυπνούν μνήμες, είναι η δική μας  εκδοχή της μεγάλης ύφεσης που ζητήσατε εσείς» ανέφερε στην προσφώνησή του στον κ. Κλίντον ο πρωθυπουργός, σε μια αναφορά στο «κραχ» του ‘ 30 στις ΗΠΑ και στις δραματικές συνέπειες της ύφεσης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει να ξεπεράσει την κρίση   «με τη στήριξη των εταίρων μας με τους οποίους έχουμε κοινές πεποιθήσεις, μία στήριξη η οποία είναι πολύτιμη», αλλά και επιφανών προσωπικοτήτων, όπως του κ. Κλίντον.  «Ισχυρή ηγεσία σημαίνει αποφασιστικότητα, Δικαιοσύνη , αίσθηση καθήκοντος και να συναισθανθεί ο λαός ότι οι θυσίες δεν είναι μάταιες» τόνισε.  

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για την διάθεσή του να βοηθήσει την Ελλάδα και για την πρωτοβουλία Κλίντον. «Για εμάς εσείς είστε πηγή έμπνευσης» επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στην πίστη στις  αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων που σημάδεψαν την ιστορία και των δύο κρατών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε στην αντιφώνησή του ότι «πιστεύουμε  σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της.  Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα σε ιδέες και σε κληρονομιά.

Ο κ. Κλίντον συνεχάρη επίσης την κυβέρνηση συνασπισμού στη χώρα μας.  «Θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση συνασπισμού…  Σίγουρα αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες  σας δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη», ενώ συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση  χαίρει  μεγάλης  εμπιστοσύνης και στον ελληνισμό της διασποράς.

«Οι θέσεις που έχετε στηρίξει, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις  που προωθείτε είναι σημαντικές. Μπορεί να μην αποφεύγετε την  λιτότητα,  αλλά μπορείτε να πετύχετε την έξοδο από την κρίση» κατέληξε  ο κ. Κλίντον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα