Υπό την εποπτεία του Σαμαρά η διοικητική μεταρρύθμιση

Η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την πορεία των διοικητικών μεταρρυθμίσεων, ολοκληρώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Είναι χαρακτηριστικό και συμβολικό το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του κ. Σαμαρά σε υπουργείο γίνεται στο αρμόδιο για τη δημόσια διοίκηση.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του, θα αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης.

Στόχος, όπως είπε, είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Σημειώνεται πως ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, θα πρέπει στους επόμενους μήνες να φέρει εις πέρας την κανονιστική ανασυγκρότηση 13 βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας σε βάθος 10 μηνών.

Σε λίγη ώρα ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα