Οι συναντήσεις και τα σχέδια του Σαμαρά

Να κερδίσει το χαμένο έδαφος θα επιχειρήσει από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πολυήμερη παραμονή στο σπίτι του λόγω του γνωστού προβλήματος στο μάτι.

Ποδαρικό στις συναντήσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να βρίσκεται από νωρίς, θα κάνει η τρόικα. Τα μέλη της θα ζητήσουν από την κυβέρνηση την υλοποίηση των υπεσχημένων, αφήνοντας τις όποιες τροποποιήσεις του μνημονίου για λίγο αργότερα.

Αυτή η συνάντηση θα είναι η πρώτη μιας σειράς επαφών και δραστηριοτήτων που θα έχει ο πρωθυπουργός από εδώ και πέρα. Αύριο το απόγευμα θα μεταβεί στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία του, προκειμένου να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις, και τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο κόμμα. Κατ’ αρχάς, αναμένεται να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Αίθουσα της Γερουσίας. Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει αρχικά τη συνεδρίαση αυτή για το απόγευμα της 22ας Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα.

Οι γιατροί του Αττικού Νοσοκομείου όμως το πρωί εκείνης της ημέρας διαπίστωσαν τη σοβαρότητα του προβλήματος στο δεξί μάτι και του συνέστησαν να αναβάλει τα πάντα και να εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο, όπερ και εγένετο.

Εκτός από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Σαμαράς θα κλείσει και μια ακόμη σημαντική εκκρεμότητα την επόμενη εβδομάδα, την πλήρωση της θέσης του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ορκίστηκε υπουργός Υγείας, θα πρέπει να βρεθεί σύντομα αντικαταστάτης στη λεωφόρο Συγγρού. Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του. Είναι μόλις 37 ετών και θα μπορούσε -λένε πολλοί- να λειτουργήσει ως αντίπαλον δέος του σχεδόν συνομήλικού του Αλέξη Τσίπρα. Εισηγήσεις υπάρχουν και για τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, πάντως, εξέφρασε ανοιχτά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στην οικία του πρώτου στην Κάτω Κηφισιά, εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων, δεν πραγματοποιήθηκε. Αντ’ αυτών, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, Χρύσανθος Λαζαρίδης (από τη Ν.Δ.), Κώστας Σκανδαλίδης (από το ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρης Χατζησωκράτης (από τη ΔΗΜΑΡ).

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να γίνει η συνάντηση των τριών αρχηγών. Στα βασικά κρίνουν ότι έχουν συμφωνήσει και τα υπόλοιπα θα τα συζητούσαν οι εκπρόσωποί τους. Ο πρωθυπουργός, πάντως, ούτως ή άλλως βρισκόταν και χθες σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα