Τα επικρατέστερα ονόματα για την θέση του υπ. Οικονομικών

Την παραίτηση του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών πριν καν ορκιστεί υπέβαλε επισήμως ο Βασίλης Ράπανος.

Η παραίτηση του κ. Ράπανου, για λόγους υγείας. έγινε αμέσως αποδεκτή αμέσως από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

Πληροφορίες από πηγές της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν πως έως και την στιγμή που ανακοινώθηκε η παραίτηση του Βασίλη Ράπανου δεν είχε συζητηθεί ούτε και αποφασιστεί στην Αγ. Κωνσταντίνου η όποια εναλλακτική λύση για την θέση του νέου υπουργού οικονομικών.

«Στην επιλογή θα έχουμε λόγο όπως άλλωστε και τα άλλα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση» δηλώνουν στη ΔΗΜΑΡ.

Κατά τα φαινόμενα δεν θα υπάρξει απόφαση εντός της ημέρας (Δευτέρα) και μάλλον οι εξελίξεις μετατίθενται στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ήδη συζητείται ευρέως το όνομα του Γιώργου Ζανιά, υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών, το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο ωστόσο υπάρχουν ισχυρές επιφυλάξεις λόγω των «νεοφιλελεύθερων παρεκκλίσεων» που του καταλογίζουν άσπονδοι φίλοι του.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να αποφύγουν λύση τύπου «Σταύρου Δήμα», όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι λόγω των συνθηκών «χρειάζεται στο τιμόνι της Οικονομίας άνθρωπος με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, με βαθειά γνώση επί των δημοσίων οικονομικών και κυρίως με την δυνατότητα να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις και να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτές».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα