Πρωτοφανές επεισόδιο! Επίθεση Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη στον αέρα!

Άγρια κόντρα στον αέρα... "Παλιοκουμούνι την αποκάλεσε στον αέρα την Λιάνα Καννέλη και της επιτέθηκε δίνοντας της χαστούκια!

Την Λιάνα Κανέλλη χαστούκισε ο Ηλίας Κασιδιάρης σε τηλεοπτική εκπομπή! Ζωντανά! Μπροστά σε όλη την Ελλάδα!

Επίθεση με βαρείς βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη εξελίχθηκε η σημερινή προεκλογική συζήτηση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν άρχισε η συζήτηση για την λαθρομετανάστευση. Έπειτα από έντονη λεκτική διαμάχη, ο κ. Κασιδιάρης ξέσπασε και αποκάλεσε «παλιοκουμούνι» την κυρία Κανέλλη ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ τον ανταπάντησε, προσφωνόντας τον «φασιστιαρό».

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το πρωτόγνωρο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η πολιτική αντιπαράθεση στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» διεξάγονταν σε υψηλούς τόνους. Σε κάποιο σημείο, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς την κυρία Ρ. Δούρου και την αποκάλεσε «νούμερο», όταν εκείνη του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε, σηκώθηκε από την καρέκλα και κινήθηκε προς τη μεριά του Κασιδιάρη, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, στράφηκε προς το μέρος της, της όρμησε και την γρονθοκόπησε. Ο παρουσιαστής είχε σηκωθεί από τη θέση του φωνάζοντας «Όχι, όχι, όχι». Ματαίως ο οικοδεσπότης Γιώργος Παπαδάκης προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

Μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση ταξίδεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την κοινή γνώμη να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το συμβάν, τον πολιτικό κόσμο να καταδικάζει σε όλους τους τόνους την επίθεση και τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να βρίσκουν την καταλληλότερη ευκαιρία να σχολιάσουν δυσμενώς τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, αφού οι βουλευτές έδωσαν τη λαβή, ενώ μερίδιο ευθύνης φέρει σε μεγάλο βαθμό και ο σταθμός, καθώς επέτρεψε τη περίτεχνη σύνθεση του «εκρηκτικού» πάνελ. Μάλιστα, ένας εκ των προσκεκλημένων, ο υποψήφιος με τη ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο zougla radio κατήγγειλε ότι δεν εξαπατήθηκε από την παραγωγή για την παρουσία των υπόλοιπων καλεσμένων στο πλατό.

Σύσσωμη η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, πολιτικά στελέχη, η ΠΟΕΣΥ, Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασαν την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Την ίδια ώρα απλοί πολίτες αναρτούν ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταθέτοντας την δική τους άποψη για το συμβάν.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι τα κανάλια αποκρύπτουν την αλήθεια. «Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη χτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο. Αυτό όμως δεν το είδε κανένας, δεν το είδε ούτε η δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία μόνο για τον εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως δεν άκουσε βεβαίως και τις ύβρεις της Λιάνας Κανέλλη ''πουσταριά, φασισταριά'' κ.λπ. Για αυτά κύριοι κύριοι Εισαγγελείς δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία;»

Σάλος και πληθώρα αντιδράσεων έχουν ξεσπάσει στην κοινή γνώμη για το επεισόδιο που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Γ. Παπαδάκη στον σταθμό του ΑΝΤ1.

Στο στούντιο ήταν προσκεκλημένα στελέχη των κομμάτων. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, στέλεχος της ΝΔ, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ο Αντώνης Δελατόλλας, εκδότης της εφημερίδας «Ποντίκι».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο zougla radio, ξεκαθάρισε ότι εξαπατήθηκε από την παραγωγή της εκπομπής, καθώς δεν ήταν ενήμερος για την ακριβή σύνθεση του πάνελ, και ότι είχε ρωτήσει επιμελώς για τη σύνθεση αυτή, δεδομένου ότι αποτελεί προσωπική του θέση να μην εμφανίζεται σε συζητήσεις όπου εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή.

«Είναι δικαίωμά μου να επιλέγω τους συνομιλητές» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 που προβλέπει το Σύνταγμα και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει πάραυτα και, σε περίπτωση που δεν αποπεμφθεί από τη Χρυσή Αυγή ως εκπρόσωπος Τύπου, θα πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία του κόμματος στα ραδιοτηλεοπτικά πάνελ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

To πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν το βίαιο συμβάν. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αποχώρησε αμέσως μετά το επεισόδιο. Αρχηγοί κομμάτων αλλά και γνωστοί πολιτικοί με κατ’ ιδίαν παρεμβάσεις εξέφρασαν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την πράξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Λέξεις όπως «ντροπή» και φράσεις όπως «τα φασιστοειδή», «φασίστες» κ.λπ. κυριάρχησαν. Η Λιάνα Κανέλλη, δείχνοντας τον μώλωπα στο πρόσωπό της, είπε: «Για να φύγει αυτή η μελανιά, μαυρίστε τα φασισταριά».

Το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο. Όσον αφορά στην πράξη της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης που διέπραξε εις βάρος της Ρένας Δούρου, η σύλληψη επέρχεται μετά τη σχετική κατάθεση μήνυσης από την πλευρά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών για το επεισόδιο Κασιδιάρη - Κανέλλη
«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής», δήλωσε ο  πρόεδρος της ΝΔ ,Αντώνης Σαμαράς,  για το περιστατικό βίας  μεταξύ του κ .Κασιδιάρη και της κ.Κανέλλη.
Ο κ.Σαμαράς συνέχισε:«Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη, να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε».

Για «απαράδεκτα φαινόμενα που γυρίζουν την Ελλάδα  δεκαετίες πίσω» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος  Βενιζέλος, αναφερόμενος στο « θερμό» επεισόδιο  και πρόσθεσε: «Πρέπει να αντισταθούμε στο όνομα της Δημοκρατίας και να προστατέψουμε τους θεσμούς μας ».

Η ΓΓ του ΚΚΕ ,Αλέκα Παπαρήγα ,από την πλευρά της ,δήλωσε :«η απάντηση στη Χρυσή Αυγή  δεν μπορεί να είναι οδόντας αντί οδόντος». Συμπλήρωσε ακόμη : «την απάντηση  πρέπει να τη δώσει ο λαός  με την ψήφο του  οδηγώντας τη Χρυσή Αυγή  στο εκλογικό περιθώριο  που της αξίζει ».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ,Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ανέφερε: "Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια "και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά».


Για «φασιστικές πράξεις» που «δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα» τόνισε

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το επεισόδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, μετά τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με το σημερινό περιστατικό στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1.

Aναλυτικά:

«Επί σειρά ετών οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών λασπολογούσαν μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Καμμία πρωτοτυπία, λοιπόν, στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ατυχές περιστατικό στην εκπομπή του Παπαδάκη. Πριν αναφερθούμε σε αυτό, ανακοινώνουμε προς τον Ελληνικό Λαό ότι πριν τα ΜΜΕ μας αποκλείσουν, τους αποκλείουμε εμείς. Δεν τους χρειαζόμαστε. Έχουμε στο πλευρό μας μισό εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι για εμάς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα φερέφωνα ενός αμαρτωλού καθεστώτος, τα οποία είναι απόλυτα συνένοχα για την χρεωκοπία και το σημερινό κατάντημα του Λαού μας! Εμπάργκο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες για να φανεί ξεκάθαρα ο αποκλεισμός μας, για να φανεί ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις συνεντεύξεις και παρουσίες των εκπροσώπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά σύστημα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήταν εχθρικοί απέναντί μας και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, όχι αντικειμενικά να πράξουν την αποστολή τους, που είναι η ενημέρωση του Ελληνικού λαού, αλλά να κάνουν προπαγάνδα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως λοιπόν έκαναν επί τόσα χρόνια να μιλούν για εμάς χωρίς εμάς και να μας συκοφαντούν, χωρίς να μας δίνουν το δικαίωμα της απαντήσεως, έτσι ας συνεχίσουν και τώρα, την απάντηση θα την δώσει ο Ελληνικός Λαός στις 17 Ιουνίου 2012.

Σχετικώς με το επεισόδιο στην εκπομπή Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Επισημαίνουμε αυτά που με επιμέλεια όλα τα κανάλια αποκρύπτουν. Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη χτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο. Αυτό όμως δεν το είδε κανένας, δεν το είδε ούτε η δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία μόνο για τον εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως δεν άκουσε βεβαίως και τις ύβρεις της Λιάνας Κανέλλη ''πουσταριά, φασισταριά'' κ.λπ. Για αυτά κύριοι κύριοι Εισαγγελείς δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει τον αγώνα της για ένα δυνατό εθνικιστικό κίνημα εναντίον όλων και φυσικά εναντίον των ορφανών του Μαρξ, που κυριαρχούν στα κανάλια και παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι προπαγάνδας. Εάν θέλετε να καταδικάσουμε τον συναγωνιστή μας για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις ύβρεις και την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη, αλλιώς δεν είστε τίποτε άλλο από θλιβεροί υποκριτές σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άξιος ο μισθός σας! Στις 17 Ιουνίου θα μιλήσει ο λαός και αυτός θα κρίνει».

Πρωτοσέλιδο η συμπλοκή των βουλευτών στα τουρκικά Μ.Μ.Ε.

Εκτενή αναφορά έκαναν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. στο πρωτοφανές επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών Κασιδιάρη, Κανέλλη και Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Δύο μεγάλες τουρκικές εφημερίδες, η «Milliyet» και η «Zaman», έχουν στην πρώτη σελίδα των ιστότοπών τους το περιστατικό και δίνουν αναλυτική περιγραφή. Αναφορά έκανε και το Associated Press.

Για τον άγριο καβγά που ξέσπασε στην εκπομπή του μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης, λίγα λεπτά προτού αποχωρήσει από το στούντιο του ΑΝΤ1.

«Δεν πρόκειται να φιλοξενήσω ξανά εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής γιατί δεν τίμησαν το χώρο στον οποίο δουλεύω» είπε ο παρουσιαστής, ενώ εξήγησε ότι και ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη.

«Θέλω να καταδικάσω τον αντιδημοκρατικό τρόπο αντιπαράθεσης του Ηλία Κασιδιάρη», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις της από το Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας της το βράδυ της Πέμπτης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ηλία Κασιδιάρη αποκαλώντας τον σε ειρωνικό ύφος «ομορφάντρα». «Του εύχομαι να κάνει κορμί κολόνα και να επιδεικνύει τον ανδρισμό του. Να το έχει να το χαίρεται. Τέτοιοι ομορφάντρες κάνουν κακό στη δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε τι πραγματικά είναι η Χρυσή Αυγή».

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Με αυτά τα λόγια σχολίασε το συμβάν το απόγευμα της Πέμπτης η Ρένα Δούρου. «Κάποιοι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Τώρα είναι αργά για ανακοινώσεις. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντισταθούν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα