Το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ για το πάρκο Ελληνικού

Την κατάργηση του νόμου περί αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού επανέφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη συναντήθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο νόμος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. «Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής που ακολουθήθηκε τα δυόμισι τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τα όσα συνέβησαν στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, τον οποίο χαρακτήρισε «φιλέτο». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την κατάργηση όλου του πλέγματος των καταστροφικών για το περιβάλλον νόμων, αλλά και αυτών που εκποιούν τη δημόσια περιουσία και γενικότερα τη δημόσια γη.

Οπως είπε, «η δυνατότητα να ακυρώσουμε βεβαίως τους νόμους, ιδιαίτερα τον 4062 του 2012 του μνημονίου, που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, είναι μια κυβερνητική επιλογή, η ευτυχής κατάληξη όμως αυτής της πρωτοβουλίας συναρτάται απολύτως και με τη δυναμική παρουσία των τοπικών κοινωνιών, των ενεργών πολιτών στην πρώτη γραμμή για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα, το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών. Θα είναι μια διαρκής μάχη».

Το δικαίωμα στην πρόσβαση στον δημόσιο χώρο είναι αναφαίρετο και δεν μπορεί κανείς να το στερήσει από τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει «να αφήσουμε ούτε σπιθαμή σε όλη τη χώρα δημόσιας παραλίας που να καταλαμβάνεται από ιδιωτικά συμφέροντα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη, «δείχνοντας» και πάλι τις πρόσφατες κυβερνήσεις, ότι «έδωσαν γη και ύδωρ στους εθνικούς εργολάβους και στους πολυεθνικούς κερδοσκόπους». Τέλος, δεσμεύτηκε για μια κυβέρνηση Αριστεράς που θα έχει «σαφή οικολογική οπτική» και στόχο να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα.

Σήμερα στις 11.00, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές του G-20 στην Αθήνα, όπου θα παρουσιάσει βασικές αιχμές του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ειδικότερα τις θέσεις του για το μνημόνιο. Οι χώρες που αποτελούν το G-20 είναι οι Αυστραλία, Ινδία, Αργεντινή, Γαλλία, Κίνα, Καναδάς, Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Μεξικό, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Τουρκία, Βρετανία και Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα