Παραιτήθηκε ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστεριος Ροντούλης, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η στάση που θα κρατήσουν τα υποόλοιπα μέλη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν και άλλα στελέχη  του ΛΑΟΣ, μεταξύ τους και ο Αδωνις Γεωργιάδης να υποβάλλουν τις επόμενες ώρες την παραίτησή του.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν οι παραιτήσεις δεν υποβληθούν πριν το Υπουργικό, τότε στην έναρξή του ο κ. Παπαδήμος θα ζητήσει από τους υπουργούς του ΛΑΟΣ να τοποθετηθούν.

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά τη συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη ότι δεν ψηφίζει τα μέτρα και ότι θέτει τα στελέχη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Η επιστολή του κ. Ροντούλη προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής: 

Προς την Αυτού Εξοχότητα

Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρώ την παραμονή μου στην κυβέρνηση ασύμβατη με την διαμορφωθείσα πραγματικότητα.

Συνεπώς, νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησής μου, διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό έναντι του προσώπου Σας.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα, έστω  για βραχύ χρονικό διάστημα, να αγωνιστώ για την ανόρθωση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ιδιαιτέρως δε μάλιστα για τον σκληρά εργαζόμενο κόσμο της κτηνοτροφίας.

Αθήνα, 10/2/2012

Με ανυπόκριτο σεβασμό


Αστέριος Ροντούλης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα