Κάρολος Παπούλιας: Να σταματήσει ο πόλεμος στον Παπαδήμο

Να σταματήσει ο πόλεμος που γίνεται στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους χθες το πρωί, στο περιθώριο της καθιερωμένης ανταλλαγής πρωτοχρονιάτικων ευχών μεταξύ πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής και δικαστικής ηγεσίας.

Γίνεται πόλεμος στον Παπαδήμο, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας επί λέξει: «Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μη γίνονται αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη».

Προέβη δε και σε παραινέσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να μη μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν με την επιδίωξη να συγκινήσουν, αλλά στις πραγματικές τους διαστάσεις. Από την άλλη πλευρά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας υπογραμμίζοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχει υπόψη του δείχνουν ότι πλέον είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός. Ο ίδιος αισιοδοξεί. Και όταν ένας τεχνοκράτης αισιοδοξεί, νομίζω ότι και εμείς μπορούμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του» επεσήμανε.

Ερωτηθείς πώς σχολιάζει τα φαινόμενα έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, ο πρώτος πολίτης της χώρας κρυφογέλασε, λέγοντας: «Επειδή πέρασα και εγώ από υπουργεία, εντάξει, καταλαβαίνω... Μια κυβέρνηση με τέτοιο εύρος, όσο να 'ναι, έχει δυσκολίες. Εδώ και η ιταλική κυβέρνηση, που είναι πιο μικρό το σχήμα, αντιμετωπίζει δυσκολίες».

Οσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την ημερομηνία των εκλογών και το αν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν ή μετά το Πάσχα, απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε το θέμα στους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμβάλει, εφόσον του ζητηθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει ζητήσει να τον συναντήσει και κατά πάσα πιθανότητα θα τα πουν αμέσως μετά τη γιορτή των Θεοφανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος που επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο για να ευχηθεί στον κ. Παπούλια τα «χρόνια πολλά» και την «καλή χρονιά» ήταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, για να ακολουθήσει εκ μέρους της Βουλής ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Νιώτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Θεόδωρος Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα