Βάσω Παπανδρέου: "Με αντιμετώπισες σαν UFO"

Βάσω Παπανδρέου προς Παπακωνσταντίνου: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;» ρώτησε. Σε απολογία του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και των υπόλοιπων υπουργών του ευρύτερου οικονομικού επιτελείου  της κυβέρνησης  έχει εξελιχθεί η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνεδρίαση συμμετέχουν πάνω από 90 βουλευτές, 62 από αυτούς έχουν  ζητήσει τον λόγο, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπούν δέκα υπουργοί και υφυπουργοί (Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδομών και Υγείας).

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίσθηκε απολογητικός στη συνεδρίαση, έχοντας φροντίσει να διανείμει ένα ενημερωτικό κείμενο 92 σελίδων προηγουμένως, για το έργο και τις προσπάθειες του υπουργείου  Οικονομικών προκειμένου να  αποφευχθεί η δημοσιονομική κατάρρευση.

Από πλευράς βουλευτών όμως έχει ήδη ξεκινήσει ένας «εξάψαλμος» προς το οικονομικό επιτελείο, με γλαφυρές έως απίστευτες ατάκες προς τον υπουργό  Οικονομικών. Όπως από την κ. Β. Παπανδρέου που υπενθύμισε λαμβάνοντας τον λόγο μια μεταξύ τους συνάντηση. «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;» ρώτησε.

Σε άλλο σημείο,  η κριτική της πρώην υπουργού επεκτάθηκε  σε γενικότερες επιλογές της κυβέρνησης, με αρκετά αιχμηρό τρόπο. «Αφήστε τα κόλπα με τα open gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας… Δεν υπάρχει σχέδιο και αυτά που κάνετε έχουν κοντά πόδια» υποστήριξε. Η ίδια ισχυρίσθηκε  και ότι επιχειρείται εκβιασμός των βουλευτών. «Και φέτος και πέρυσι θέσατε εκβιαστικά διλήμματα και όπως είπε και ο Μιραμπό όταν εκβιάζεται η Βουλή δολοφονείτε η Δημοκρατία» τόνισε.

Αιχμηροί ήταν όμως και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετος με το δημοψήφισμα δήλωσε ο Κ. Γείτονας. «Χάσατε το επικοινωνιακό παιγνίδι και αντί να ενημερώνετε τα ΜΜΕ κάνετε καταστολή όπως π.χ με την ανακοίνωση που βγάλατε την Κυριακή» ανέφερε. «Η ανάπτυξη έπρεπε να έχει ξεκινήσει από χθες» επισήμανε ο  κ. Μακρυπίδης. «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα» υποστήριξε  ο κ. Κουρουμπλής.

Την  εισφορά αλληλεγγύης σε αντιστάθμισμα του αφορολόγητου πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος.

«Να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά από τους υπουργούς που έχουν αστοχίες» πρότεινε ο κ. Κατρίνης. «Aν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ανασχηματισμό με πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη ζήτησε ο κ. Κρεμαστινός όπως και έμπρακτη συναίνεση με τη συμμετοχή στο ΥΠΟΙΚ υπουργών εμπιστοσύνης των συναινούντων κομμάτων. «Φανταστείτε να υπάρχει μισό εκατομμύριο κόσμος στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι» παρατήρησε ο  κ. Καρύδης.   

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα