Δήλωση - "βόμβα" της Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ

Σοκ σε Ελλάδα και Ε.Ε. προκάλεσε η  δήλωση-«βόμβα»  της Ελληνίδας Επιτρόπου Αλιείας της Ε.Ε. Μ. Δαμανάκη, σχετικά με τον κίνδυνο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και επιστροφής της στη δραχμή!

Η κ. Δαμανάκη   υπογράμμισε  ότι «η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του»!

Η Ελληνίδα Επίτροπος ανέφερε επίσης ότι είναι  υποχρεωμένη να μιλήσει  ανοικτά και μίλησε για ιστορική ευθύνη.

«Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

Η Κομισιόν όμως,  με δήλωση του Αμαντέου Αλαταφάζ  εκπροσώπου του αρμόδιου για την Οικονομία Επιτρόπου Όλι Ρεν, αρνήθηκε  ότι έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε συγκεκριμένα  «ότι δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ».

«Λάθος» χαρακτήρισε από την πλευρά της η ΝΔ την τοποθέτηση το δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ».

«Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών. Διλήμματα, όπως “μέσα ή έξω από την Ευρώπη” και “μέσα ή έξω από το Ευρώ”, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Μιχελάκης.

Εντύπωση πάντως  προκαλεί το  γεγονός ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει  υπάρξει καμία  αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης. Γεγονός που ερμηνεύεται  ως απόλυτη πολιτική κάλυψη της Επιτρόπου από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Που και να μην είχε περάσει από το Πολυτεχνείο η Μαρία τι θα έλεγε…» ήταν το σχόλιο του ΛΑΟΣ για την δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου.

Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού ανέφερε σε σχόλιό του: «Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Δαμανάκη, που αναπαράγουν τη χτεσινή θέση του προέδρου του ΣΕΒ, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και εγκλωβισμού του σε ψεύτικα διλήμματα. Θέλουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή της πολιτική και να διευκολύνουν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα