Χιόνια στη Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι της πόλης έκλεισαν

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι της πόλης έκλεισαν

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στη Θεσσαλονίκη καθώς το κύμα κακοκαιρίας έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα στις περισσότερες περιοχές τις Θεσσαλονίκης χιονίζει από το απόγευμα του Σαββάτου (20/01).

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές όπως το Ρετζίκι, ο Χορτιάτης, το Ωραιόκαστρο και το Μελισσοχώρι, με αποτέλεσμα η Τροχαία να κλείσει τους δρόμους.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο χιονιάς έφερε το κλείσιμο του δρόμου Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί άλλο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη άρχισε από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, της τάξης των 8 - 10 βαθμών Κελσίου και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει ότι θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι:

  • Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου.
  • Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας.
  • Χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.
  • Καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Κακοκαιρία: Πτώση της θερμοκρασίας

Όπως τονίζεται στο meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση το Σαββάτο 20/01 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο και την Κυριακή 21/01 στην υπόλοιπη χώρα. Η πτώση θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: reader.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα