Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αύριο από τις πρώτες πρωινές ώρες με τους ισχυρούς ανέμους και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι από το βορρά προς το νότο, ενώ θα ενισχυθούν πολύ οι άνεμοι στο Αιγαίο οι οποίοι θα φτάσουν τα 7-8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Μάλιστα την Τρίτη αναμένονται βροχές στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν χιονοπτώσεις από το μεσημέρι της Τρίτης σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Κιθαιρώνα ενώ μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια ενώ δεν αποκλείεται να δουν χιονόπτωση για λίγο και πιο κεντρικές περιοχές του νομού.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 12, στην νότια από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 2 έως 10, και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 4 έως 15. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές η ελάχιστη θα σημειωθεί προς το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί, 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με βροχοπτώσεις από το μεσημέρι και έπειτα. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού τις ίδιες ώρες. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νομού προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα εκδηλωθούν προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα