Πέφτουν τα πρώτα χιόνια. Αναλυτική πρόγνωση

Οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1300 μέτρα) της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι νότιοι άνεμοι 5 με 6 και στα νοτιά πελάγη μέχρι 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (κυρίως πάνω από τα 1300 μέτρα) με σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1300 μέτρα) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ από απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο οπού πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Λευκάδα θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι κατά περιόδους ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα