Αγριεύει ο καιρός από Τετάρτη

Υποχωρούν σταδιακά από σήμερα οι θυελλώδεις βοριάδες που «μαστίγωσαν» πολλές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η πτώση στην ένταση του ανέμου θα συνοδευτεί από λιακάδα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά από την Τετάρτη το φθινόπωρο επανέρχεται δριμύτερο, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και λευκές νιφάδες στα ορεινά ηπειρωτικά!

Οι δυνατοί βοριάδες ήταν το κύριο χαρακτηριστικού του καιρού το προηγούμενο 48ωρο και σύμφωνα με τις μετρήσεις του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικά σε Αιγαίο και Κρήτη η ταχύτητα του ανέμου έφτασε τα 8 ή και τα 9 μποφόρ. Για παράδειγμα, χθες στον Φουρφουρά Ρεθύμνου μετρήθηκαν ριπές ανέμου 97 χιλιομέτρων την ώρα, στη Σχοινούσα 87χλμ./ώρα, στην Κέα 84χλμ./ώρα και στα Στύρα Ευβοίας 63χλμ./ώρα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα ταλαιπωρήσουν λίγες ακόμη ώρες τους κατοίκους των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, καθώς από σήμερα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα 5-6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθούν στα 4-5 μποφόρ.

Γενικότερα, τόσο σήμερα όσο και αύριο προβλέπεται καλός και ηλιόλουστος καιρός σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά, από 15 έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 24 βαθμούς στα νησιά. Από την Τετάρτη όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει σημαντικά.

Αρχικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, γρήγορα όμως θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ισχυρές βροχές θα χτυπήσουν τα δυτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα ανατολικά και τα νότια και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με σποραδικές καταιγίδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα