Σε υψηλα επίπεδα η θερμοκρασία την Δευτέρα

Μέχρι και τη Δευτέρα θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες λόγω του κύματος καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Αττική:Ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:Ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 βαθμούς και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 41 και πιθανόν τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα