Καύσωνας στη χώρα μέχρι την Πέμπτη

Καζάνι που βράζει θα θυμίζει μέχρι την Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο και σκαρφαλώνει ακόμη και στους 41 βαθμούς Κελσίου!

Μετά το πραγματικά καυτό Σαββατοκύριακο, οπότε η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς αναγκάζοντας τους απελπισμένους πολίτες να πλημμυρίσουν τις παραλίες σε αναζήτηση μιας όασης δροσιάς, ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα την Τρίτη και την Τετάρτη! Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Espresso» η μετεωρολόγος Αντωνία Τασοπούλου, η έντονη ζέστη θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου ακόμη και στην Αθήνα:

«Στα μέσα της βδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε κορύφωση του καύσωνα. Αυτό σημαίνει πως σε περιοχές όπως η ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία και η ανατολική Πελοπόννησος θα έχουμε θερμοκρασίες της τάξης των 41 βαθμών Κελσίου! Φυσικά αυτές οι θερμοκρασίες ισχύουν για μέρη που βρίσκονται υπό σκιά, καθώς στον ήλιο η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και θα επικρατούν πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες, με την άσφαλτο να βράζει! Η κατάσταση δείχνει να αποκλιμακώνεται από την Πέμπτη, οπότε θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, έντασης 6 έως 7 μποφόρ».

Ολοι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν κάποια βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα, όπως η λήψη μεγάλης ποσότητας νερού και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να είναι τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και οι παχύσαρκοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα