Το χτύπημα στον Επαναστατικό Αγώνα: Το προφίλ των 6

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της αστυνομίας για την γιάφκα των τρομοκρατώνμετά τον εντοπισμό σημαντικού αριθμού στοιχείων για τη δράση των έξι συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία πολύτιμα στοιχεία πιθανότατα όπλα ή εκρηκτικά βρέθηκαν πριν λίγη ώρα σε σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Οι συλληφθέντες, Νίκος Μαζιώτης, 39 ετών, Παναγιώτα Ρούπα, 41 Ευάγγελος Σταθόπουλος, 32 ετών, ο Χριστόφορος Κουρτέσης, 31 ετών, o Κώστας Γούρνας, 30 ετών, και ο Σαράντος Νικητόπουλος, 32 ετών πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, με βαρύτατες κατηγορίες του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο σπίτι στα Καλύβια Αττικής, όπου έμεναν οι συλληφθέντες Μαζιώτης, και Παναγιώτα Ρούπα, βρέθηκε σκληρός δίσκος με προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα για χτυπήματα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά και για μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία βρέθηκαν σχεδιαγράμματα μελλοντικών στόχων, με άμεσα σχεδιαζόμενο ένα χτύπημα, πιθανότατα πεζής περιπολίας, κοντά στη ΓΑΔΑ.

Στα ίχνη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» πιστεύουν ότι βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψη των έξι φερόμενων μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Τις επόμενες μάλιστα μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσαχθούν τουλάχιστον δέκα ακόμη άτομα που έχουν μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής καθώς φέρονται να έχουν σχέσεις με ανθρώπους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή ακόμα και άτομα που υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το επόμενο στοίχημα των διωκτικών αρχών είναι να βρουν τη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα», καθώς εκτιμούν ότι εκεί θα βρεθούν και τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς η «Σέχτα» στα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει διαπράξει. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Εspresso», η Αντιτρομοκρατική ήδη κάνει μεγάλο αγώνα δρόμου προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σε ένα από τα σπίτια των υπόπτων βρέθηκαν αποδείξεις μηνιαίων καταθέσεων σε τράπεζα. Από το στοιχείο αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ύποπτοι είχαν νοικιάσει κι άλλο σπίτι, το οποίο ίσως χρησιμοποιούν ως γιάφκα - και μάλιστα, για όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες, ο Νικόλαος Μαζιώτης, έχει στενή επαφή και σχέση με τρεις καταζητούμενους για ποινικά αδικήματα (οι οποίοι όμως σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, έχουν στενή σχέση με τη νεοτρομοκρατία). Αρχικά, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι οι τρεις καταζητούμενοι κακοποιοί ήταν ενταγμένοι στον «Επαναστατικό Αγώνα». Στη συνέχεια όμως, όταν εμφανίστηκε η «Σέχτα Επαναστατών» να χρησιμοποιεί όπλα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι τρεις καταζητούμενοι για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, οι διωκτικές αρχές αναθεώρησαν.

Από το γεγονός αυτό, εκτιμάται πως μέσα από ττους κόλπους του «Επαναστατικού Αγώνα» δημιουργήθηκε η «Σέχτα». Μια οργάνωση με πιο σκληρό προφίλ και πιο κυνικές προκηρύξεις, που χτυπούσε απευθείας στο «μαλακό υπογάστριο» της αστυνομίας. Οπως όμως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες τα της νεοτρομοκρατίας, κάποια στιγμή ο «Επαναστατικός Αγώνας» πραγματοποίησε μια ενέργεια παρόμοια με αυτή της «Σέχτας Επαναστατών»: χτύπησε με όπλα κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Τότε, η «Σέχτα» με προκήρυξή της άσκησε κριτική σε αυτό το χτύπημα όχι γιατί δεν συμφωνούσε με την τρομοκρατική ενέργεια, αλλά γιατί διαφωνούσε με την περιοχή που είχε επιλέξει ο «Αγώνας» για να χτυπήσει την κλούβα των ΜΑΤ, τα Εξάρχεια.

Επίσης, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., σε ένα από τα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις για επικείμενο χτύπημα, το οποίο δείχνει σαφέστατα ενέργεια την οποία μόνο η «Σέχτα» θα μπορούσε να αναλάβει, αφού πρόκειται για χτύπημα εναντίον προσώπου. Ο «Επαναστατικός Αγώνας» με πρόσφατη προκήρυξή του είχε ξεκαθαρίσει ότι στο εξής θα χτυπά μόνο με εκρηκτικούς μηχανισμούς και όχι εναντίον προσώπων, σε αντίθεση με τη «Σέχτα» η οποία στις προκηρύξεις της απειλούσε «θεούς και δαίμονες» με σκληρά χτυπήματα.


Ετοίμαζαν δυνατό χτύπημα στη ΓΑΔΑ

Εντυπωσιακό και αιματηρό χτύπημα εναντίον αστυνομικών-φρουρών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προετοίμαζε η «Σέχτα των Επαναστατών». Από όσα προέκυψαν από τις έρευνες, σε ένα από τα σπίτια των συλληφθέντων, ίσως σε αυτό στα Καλύβια, βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ετοίμαζαν χτύπημα εναντίον αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, αυτές οι ιδιόχειρες σημειώσεις αποτελούνται από τρία φύλλα τετραδίου. Στο πρώτο φύλλο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν ένα σκαρίφημα της οδού Μηλέων. Πρόκειται για την οδό που εφάπτεται με την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου της ΓΑΔΑ. Παράλληλα είναι μαρκαρισμένο με στυλό το σκιαγράφημα του πεζόδρομου που αρχίζει από την οδό Μηλέων και καταλήγει στην οδό Πανόρμου. Στο δεύτερο φύλλο αναγράφονται οι ώρες και οι κινήσεις του περιπολικού, της κλούβας των ΜΑΤ, αλλά και των ειδικών φρουρών που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης σε αυτό το σημείο. Στον πεζόδρομο δηλαδή που αρχίζει από την πλαϊνή πλευρά της ΓΑΔΑ και καταλήγει στην Πανόρμου και προσφέρει πλήρη εικόνα του Αστυνομικού Μεγάρου. Το τρίτο και τελευταίο φύλλο των σημειώσεων περιλαμβάνει ένα σκιαγράφημα με κινήσεις ατόμων. Προφανώς πρόκειται για το τελικό σχέδιο του χτυπήματος, το οποίο θα ήταν σίγουρα αιματηρό, αφού είχε στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούν τις νυχτερινές ώρες τον πεζόδρομο μεταξύ Πανόρμου και Μηλέων.

Επειτα από αυτά τα ευρήματα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνα σε σπίτι στην οδό Πανόρμου, στο οποίο διαμένει ένας από τους συλληφθέντες, καθώς όπως εκτιμούν από αυτό το διαμέρισμα οι τρομοκράτες έκαναν την κατόπτευση του χώρου και παρακολουθούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο σπίτι αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα παλιό πιστόλι, το οποίο όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή άλλες παράνομες πράξεις. Πρόκειται για κειμήλιο, όπως είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος συνελήφθη.

Το προφίλ των έξι

Ποιο είναι όμως το προφίλ των έξι συλληφθέντων που φέρονται να συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»;

Νίκος Μαζιώτης, 39 ετών: Πριν από περίπου μία δεκαετία είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Τότε είχε συλληφθεί στο σπίτι του στο Καματερό. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης κράτησε το στόμα του κλειστό παίρνοντας πάνω του όλες τις κατηγορίες. Καταδικάστηκε, εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε.

Παναγιώτα Ρούπα, 41 ετών: Η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη, η οποία είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Είχε συλληφθεί και αυτή πριν από μία δεκαετία, όμως δεν είχαν προκύψει στοιχεία εις βάρος της και είχε αφεθεί ελεύθερη.

Ευάγγελος Σταθόπουλος: Είχε συλληφθεί το 1995 στο Πολυτεχνείο. Από τότε οι αστυνομικοί πίστευαν πως έχει κάποια σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις και τον παρακολουθούσαν. Το 2001 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για κατοχή εκρηκτικών. Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Χριστόφορος Κορτέσης, 31 ετών: Πατέρας δύο παιδιών. Είχε συλληφθεί και αυτός στο Πολυτεχνείο. Είναι γνωστός αναρχικός. Στην Αντιτρομοκρατική ξεκαθάρισαν τον ρόλο του πρόσφατα.

Σαράντος Νικητόπουλος, 32 ετών: Είχε συλληφθεί και αυτός στο Πολυτεχνείο. Απασχολούσε κατά καιρούς την Αντιτρομοκρατική και την Κρατική Ασφάλεια.

Κωνσταντίνος Γουρνάς, 30 ετών: Είχε συλληφθεί σε μικρή ηλικία στο Πολυτεχνείο. Επίσης γνωστός αναρχικός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα